Farebná torta (fotorecept)
Autor receptu: nikola166
Túto tortu som upiekla pre moju kamošku k jej 30. narodeninám a keďže mala veľký
úspech, tak som sa rozhodla, že sa s vami podelím o recept.
6 porcií |
90 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup
- Vyšľaháme si žĺtky s práškovým cukrom do penista.
- Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva, olej a vlažnú vodu.
- Nakoniec opatrne vmiešame vyšľahané bielka. Cesto vylejeme do tortovej formy s priemerom 23 cm a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C cca 25 minút. Rovnakým postupom si pripravíme aj druhú piškótu z rovnakých surovín.
- Jahodový džem ( najlepšie s kúskami jahôd ) si nalejeme do kastrólika. Zohrejeme na miernom ohni. V 100 ml vody si rozmiešame pudingový prášok a vmiešame do horúceho džemu. Ihneď nalejeme na prvú piškótu.
- Na mascarpone plnku si vyšľaháme najprv smotanu na šľahanie, postupne pridáme mascarpone ( môže byť aj tvaroh ) a práškový cukor. Želatínový stužovač si pripravíme podľa návodu a pridáme do plnky. Rozdelíme na polovicu. Do jednej primiešame 100 g rozpustenej mliečnej čokolády.
- Biely krém natrieme na stuhnutú jahodovú plnku.
- Priložíme druhú piškótu, na ktorú vylejeme čokoládový krém. Necháme stuhnúť v chladničke ( najlepšie cez noc ).
- Ozdobíme podľa fantázie, ja som na vrch poukladala jahody a na boky torty som si vytvorila čokoládové ozdoby. Na papier na pečenie som si vyliala rozpustenú tmavú čokoládu, do ktorej som si vytvorila ozdoby z bielej čokolády a mala som aj kúsok čokotransféru :) Keď čokoláda stuhla, narezala som si ostrým horúcim nožom rovnaké kúsky a priložila som na boky torty.
- :)
- Moja oslávenkyňa :)