Farebná torta (fotorecept)

Autor receptu: nikola166

Túto tortu som upiekla pre moju kamošku k jej 30. narodeninám a keďže mala veľký úspech, tak som sa rozhodla, že sa s vami podelím o recept.

6
porcií
90 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Postup

  1. Vyšľaháme si žĺtky s práškovým cukrom do penista.
  2. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva, olej a vlažnú vodu.
  3. Nakoniec opatrne vmiešame vyšľahané bielka. Cesto vylejeme do tortovej formy s priemerom 23 cm a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C cca 25 minút. Rovnakým postupom si pripravíme aj druhú piškótu z rovnakých surovín.
  4. Jahodový džem ( najlepšie s kúskami jahôd ) si nalejeme do kastrólika. Zohrejeme na miernom ohni. V 100 ml vody si rozmiešame pudingový prášok a vmiešame do horúceho džemu. Ihneď nalejeme na prvú piškótu.
  5. Na mascarpone plnku si vyšľaháme najprv smotanu na šľahanie, postupne pridáme mascarpone ( môže byť aj tvaroh ) a práškový cukor. Želatínový stužovač si pripravíme podľa návodu a pridáme do plnky. Rozdelíme na polovicu. Do jednej primiešame 100 g rozpustenej mliečnej čokolády.
  6. Biely krém natrieme na stuhnutú jahodovú plnku.
  7. Priložíme druhú piškótu, na ktorú vylejeme čokoládový krém. Necháme stuhnúť v chladničke ( najlepšie cez noc ).
  8. Ozdobíme podľa fantázie, ja som na vrch poukladala jahody a na boky torty som si vytvorila čokoládové ozdoby. Na papier na pečenie som si vyliala rozpustenú tmavú čokoládu, do ktorej som si vytvorila ozdoby z bielej čokolády a mala som aj kúsok čokotransféru :) Keď čokoláda stuhla, narezala som si ostrým horúcim nožom rovnaké kúsky a priložila som na boky torty.
  9. :)
  10. Moja oslávenkyňa :)