Fantastické kávové palacinky (fotorecept)
Autor receptu: doriana
Keďže môj priateľ je milovníkom dezertov a ja milovníkom kávy, tento recept som si vymyslela sama, aby som ulahodila obidvom našim chutiam.
Postup
- Najskôr si uvaríme kávu, pridáme mlieko a necháme vychladnúť. Ja varím kávu spolu pre palacinkové cesto aj pre plnku v pomere: 450 ml uvarenej kávy zmiešam so 400 ml mlieka.
- Plnku si pripravíme asi takto: v káve s mliekom rozmiešame kukuričný škrob, žĺtok a polovicu cukru. Varíme, pokiaľ nám zmes nezhustne. Maslo zmiešame so zvyšným cukrom do peny a nakoniec primiešame do vychladenej kávovej zmesi.
- Zvyšnú kávu s mliekom, múkou a vajíčkom zmiešame, čím vytvoríme hladké palacinkové cesto.
- Z tohto množstva cesta upečieme približne 6 - 7 menších palaciniek.
- Medzitým si nakrájame banány na tenké kolieska. Po upečení palaciniek a ich miernom vychladení môžeme prejsť k samotnému vrstveniu. Ja plním palacinky striedavo: palacinka, plnka, banány, opäť trochu plnky (aby sa nám palacinky nešmýkali po banánoch) a opäť palacinka. Celý tento postup vyzerá asi takto:
- Nakoniec dáme palacinky vychladnúť do chladničky približne na hodinu. Po vychladnutí nakrájame na trojuholníky a ozdobíme podľa vlastnej fantázie (napr. roztopenou čokoládou a ovocím).