Fánky s pivom (fotorecept)
	        Autor receptu: ailuj82
	         
	        
	        Viem, že je tu už veľa receptov na fánky, ale tento náš rodinný, som na Vareche nevidela. 
Takže ja som fotila a mamina pracovala :)
| 
				  	  
				  	60 minút príprava  | 
				  	  
				  	5-7 minút tepelná úprava  | 
Postup
- hladkú múku zmiešame s polovicou polohrubej múky, pridáme soľ a  žltok.
Pivo zmiešame s mliekom /my sme dali pivo s vodou kôli alergii na mlieko a do múky sme prisypali sušené pohánkové mlieko/,  zohrejeme na vlažnú teplotu a postupne prilievame k múkovej zmesi. Zamiesime mäkké cesto /pivovo-mliekovú tekutinu nemusíme všetkú minúť/.
 - Cesto preložíme na dosku posypanú múkou, prstami roztiahneme na hrúbku asi 1-1,5 cm.
 - Druhú  polovicu polohrubej múky zmiešame so  zmäknutým palmarínom a 
 - rozotrieme na pivové cesto.
 - Zložíme ako lístkové cesto. Po 20 minútach cesto rozvaľkáme  a znovu zložíme. Opakujeme 2x.
 - V panvici rozpálime olej s masťou.
 - Cesto rozvaľkáme na hrúbku 0,5 až 1 cm, radielkom vykrojíme štvorce a v strede urobíme dierku.
 - Vysmážame na miernom ohni do zlatova. 
 - Hotové fánky vyberieme na papierovú utierku.
 - Ešte teplé obalíme v zmesi práškového a vanilkového cukru. Fánky nepijú veľa oleja pri vysmážaní a krásne sa lístkujú.