Falošné bryndzové halušky
Autor receptu: tlustoch
Je to jednoduché rýchlo zhotovené a hlavne oblúbené jedlo. Unás ho maju radi mladý aj starý. Už mám tento recept dávno,nepametám sa od koho ho mám. Ja to robím tak, keď niečo dobré najdem alebo ochutnám hneď si to napíšem.
6 porcií |
25 minút príprava |
35 minút tepelná úprava |
Postup
- Na rajnici roztopíme maslo, do vrelého masla vytlačíme 2ks syrov a miešame pokial sa syr uplne neroztopí. Do tejto masy vylejeme kyslú smotanu,ktorú varíme a miešame. Dochutíme soľou. Zhotovíme a vyvaríme halušky alebo kolienká ,vylejeme na ne syrovo smotanovú zmes a dôkladne premiešame. Pri podávaní vrch posypeme pokrájanou a do červena upečenou údenou slaninou.