Falošné bolonské špagety

Autor receptu: mandarin999

Veľmi mám rada bolonské špagety, no keďže ich príprava je dlhšia a náročnejšia čo sa týka surovinovej stránky, rozhodla som sa vymyslieť rýchlejšiu a domácu verziu bolonských špagiet. Všetkým nám veľmi chutili.

4
porcie

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si zmes na špagety. Na rozhorúčenom olivovom oleji, vo väčšom resp. širšom hrnci si osmažíme na kocky nakrájanú mrkvu a petržlen spolu s nakrájaným cesnakom. Po osmažení pridáme mleté mäsko, ktoré sme predtým osolili a okorenili podľa chuti. Neskôr pridám trocha mletej červenej papriky a pol balíčka koreninovej zmesi na Bolonské špagety. Mäsko necháme osmažiť (opiecť) do mäkka.
  2. Keď už je mäsko mäkké, pridáme konzervu paradajok a paradajkový pretlak. Zmes by nemala byť úplne hustá, pretože po vychladnutí ešte zhustne. Ak sa zdá byť hustá, radšej ešte pridajte paradajkový pretlak alebo stačí pridať vodu podľa potreby a podusiť. Pridáme bobkový list a necháme ešte chvíľku dusiť, aby sa chute spojili. Kúsok pred dodusením pridáme čerstvú bazalku. Po podusení zmes ochutnáme, prípadne môžme dochutiť korením.
  3. Nakoniec stačí pripraviť špagety tak, ako ste zvyknutí. Ja ich varím vo vriacej osolenej vode s trochou oleja a po precedení k nim pridám ešte trocha oleja, aby sa nelepili.
  4. Nakoniec servírujeme na tanier - špagety prelejeme bolonskou zmesou a posypeme parmezánom (Ja som momentálne nemala, tak som použila Eidam).