Falošné bolonské špagety
Autor receptu: mandarin999
Veľmi mám rada bolonské špagety, no keďže ich príprava je dlhšia a náročnejšia čo sa týka surovinovej stránky, rozhodla som sa vymyslieť rýchlejšiu a domácu verziu bolonských špagiet. Všetkým nám veľmi chutili.
Postup
- Pripravíme si zmes na špagety. Na rozhorúčenom olivovom oleji, vo väčšom resp. širšom hrnci si osmažíme na kocky nakrájanú mrkvu a petržlen spolu s nakrájaným cesnakom. Po osmažení pridáme mleté mäsko, ktoré sme predtým osolili a okorenili podľa chuti. Neskôr pridám trocha mletej červenej papriky a pol balíčka koreninovej zmesi na Bolonské špagety. Mäsko necháme osmažiť (opiecť) do mäkka.
- Keď už je mäsko mäkké, pridáme konzervu paradajok a paradajkový pretlak. Zmes by nemala byť úplne hustá, pretože po vychladnutí ešte zhustne. Ak sa zdá byť hustá, radšej ešte pridajte paradajkový pretlak alebo stačí pridať vodu podľa potreby a podusiť. Pridáme bobkový list a necháme ešte chvíľku dusiť, aby sa chute spojili. Kúsok pred dodusením pridáme čerstvú bazalku.
Po podusení zmes ochutnáme, prípadne môžme dochutiť korením.
- Nakoniec stačí pripraviť špagety tak, ako ste zvyknutí. Ja ich varím vo vriacej osolenej vode s trochou oleja a po precedení k nim pridám ešte trocha oleja, aby sa nelepili.
- Nakoniec servírujeme na tanier - špagety prelejeme bolonskou zmesou a posypeme parmezánom (Ja som momentálne nemala, tak som použila Eidam).