Foto: klaura
Recept mám z internetu, ale ja som zamenila maslovú plnku za ľahšiu, žĺtkovo-pudingovú ... tak nám to chutí viac ... vyskúšajte ... Zobraziť celý popisRecept mám z internetu, ale ja som zamenila maslovú plnku za ľahšiu, žĺtkovo-pudingovú ... tak nám to chutí viac ... vyskúšajte ... :)
príprava
na 200 °C
Suroviny
6 ks |
|
240 g |
|
240 g |
|
4-5 PL horúca |
|
1 ks |
|
plnka: | |
700 ml |
|
2 ks |
|
1 kopcová PL |
|
3 ks |
|
250 g |
|
200 g |
|
2 ks |
|
2 ks |
|
|
|
na rozvar (sirup): | |
200 ml |
|
200 g |
|
1 PL |
|
1 KL |
|
|
Postup
-
1
Vymiešame žĺtky s cukrom a horúcou vodou, vyšľaháme z bielkov sneh, obe hmoty spojíme a vmiešame múku s PDP. Rozdelíme na dva plechy vystlané papierom na pečenie a upečieme 2 korpusy. Po upečení stiahneme papier a necháme celkom vychladnúť.
-
2
Z vody, kryštálového cukru, kakaového prášku a instantnej kávy uvaríme rozvar a necháme vychladnúť. Do studeného môžme (ale aj nemusíme) pridať 1 dl rumu.
-
3
prvý plát natrieme marhuľovým džemom, druhý polievame vychladnutým rozvarom ...
-
4
Oba pláty uložíme na seba.
-
5
V kastróliku zmiešame múku, zlatý klas a žĺtky, zalejeme mliekom a za stáleho miešania nad parou uvaríme hustú kašu. Taktiež za stáleho miešania necháme vychladnúť (aby sa nám neurobila kôra). Heru vyšľaháme s práškovým cukrom do peny a postupne zašľahávame žĺtkovú hmotu. Spolu dobre našľaháme a natrieme na korpusy.
-
6
Z dvoch šľahačkových smotán a dvoch vanilkových cukrov ušľaháme pevnú šľahačku a navrstvíme na vrch. Môžeme poliať bielou čokoládovou polevou ... Ja som iba poprášila kakovým práškom ... čokoláda nebola :)
-
7
Prajem vám dobrú chuť ... :)
Žasnem,ako táto dáma.Na tomto by si môj manžel veľmi pochutnal.Miluje zákusky s plnkami.
aj toto vyskúšam, vďaka!
@milad toto nie je on :)
@tinca prvýkrát som robila tento zákusok presne podľa receptu a plnku sme na tanieriku zoškrabovali dolu šľahačku dávali späť ... nooo, ešteže to bolo len pre nás ... ďakujem za pochvalu ... :))
@milad nič v zlom ... :))) raz vyskúšam aj ten tvoj :)
@moonika119 , tej plnky vôbec nie je veľa
@hambalko35 , tie piškóty sú tak akurát hrubé, lebo sa dajú jedna na druhú
@klaura , ďakujem za recept, určite ho budem piecť dosť často a všetkým ho vrelo odporúčam
som rada, že vám chutila ...
@diabambulka ďakujem :)
ps: vylepšenia možné ..... :)))))