Foto: manka1
Recept - teda ten pravý pochádza tu z Varechy od @klaura. Dovolila som si ho upraviť na bezlepkový- vyzeral príliš dobre, aby sme sa Zobraziť celý popisRecept - teda ten pravý pochádza tu z Varechy od @klaura. Dovolila som si ho upraviť na bezlepkový- vyzeral príliš dobre, aby sme sa bezlepkáči len tak na neho pozerali a neochutnali ho. Aj je nafotený bezlepkovo.
príprava
na 200 °C
Suroviny
6 ks |
|
220 g |
|
200 g |
|
alebo: | |
150 g |
|
50 g |
|
5 PL teplá |
|
1 ks Dr.Oetker |
|
štipka noža |
|
PLNKA: | |
800 ml |
|
3(120g) ks |
|
3 ks |
|
250 g |
|
200 g |
|
Biela vrstva: | |
3 dl |
|
2 ks(sáčky) |
|
1(370ml) malý pohárik |
|
200 ml |
|
180 g |
|
1 PL |
|
1 KL |
|
Postup
-
1
Vymiešaťvajcia s cukrom, postupne pridávať teplú vodu, a postupne pridávať múku s práškom do pečiva a guaranovou gumou( pre tých kto nevie načo - pridáva sa do bezlepkových ciesť, aby sa potom upečené nedrobilo - aby lepšie držalo po kope). Rozdeliť na dva plechy vyložené papierom na pečenie, a upiecť.Po upečení z jedného stiahnem papier, položím naspäť na plech, nechám vychladnúť, druhé nechám vychladnúť na papieri - lepšie sa s ním potom manipuluje. Prvé cesto - vychladnuté potrieť marhuľovým lekvárom - podľa chuti - inak práve on tam dáva takú osviežujúcu chuť. Priložiť druhým cestom, samozrejme upečeným, na papieri - a až potom stiahnuť papier. No a na toto nalejeme uvarený "rozvar" - ako ho nazvala @klaura.
- 2
PLNKA: Uvariť 800ml mlieka zo Zlatým klasom- 3 balíčkami a s troma žĺtkami. Stále miešať - ja robievam v tzv. mliekovom hrnci - neprihorí. Uvaríme nesladký puding. Vymiešame 250g Hery s práškovým cukrom - 200g a postupne pridávame vychladnutý puding. Spolu vyšľaháme a potom natrieme na pripravené korpusy.
- 3
Biela vrstva - šľahačky: Ušľahať z uvedených surovín pevnú šľahačku a dať na vrch koláčika. Posypané len postrúhanou čokoládou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
myslela som, že bezlepkové verzie koláčikov spočívajú len v zámene múky ... teraz vidím, že k tomu treba ešte všelijaké finesy ... :) manka, doplň ešte do postupu z čoho uvariť ten rozvar ... takto to nie je celkom jasné (slovko rozvar mám od cukrárok z minibazaru.sk)
ešte raz ďakujem za spropagovanie ... :)