Fajné rezy - bezlepková verzia
Autor receptu: manka1
Recept - teda ten pravý pochádza tu z Varechy od @klaura. Dovolila som si ho upraviť na bezlepkový- vyzeral príliš dobre, aby sme sa bezlepkáči len tak na neho pozerali a neochutnali ho. Aj je nafotený bezlepkovo.
60 minút príprava |
10 minút na 200 °C |
Postup
- Vymiešaťvajcia s cukrom, postupne pridávať teplú vodu, a postupne pridávať múku s práškom do pečiva a guaranovou gumou( pre tých kto nevie načo - pridáva sa do bezlepkových ciesť, aby sa potom upečené nedrobilo - aby lepšie držalo po kope). Rozdeliť na dva plechy vyložené papierom na pečenie, a upiecť.Po upečení z jedného stiahnem papier, položím naspäť na plech, nechám vychladnúť, druhé nechám vychladnúť na papieri - lepšie sa s ním potom manipuluje.
Prvé cesto - vychladnuté potrieť marhuľovým lekvárom - podľa chuti - inak práve on tam dáva takú osviežujúcu chuť.
Priložiť druhým cestom, samozrejme upečeným, na papieri - a až potom stiahnuť papier.
No a na toto nalejeme uvarený "rozvar" - ako ho nazvala @klaura.
- PLNKA: Uvariť 800ml mlieka zo Zlatým klasom- 3 balíčkami a s troma žĺtkami. Stále miešať - ja robievam v tzv. mliekovom hrnci - neprihorí. Uvaríme nesladký puding.
Vymiešame 250g Hery s práškovým cukrom - 200g a postupne pridávame vychladnutý puding. Spolu vyšľaháme a potom natrieme na pripravené korpusy.
- Biela vrstva - šľahačky:
Ušľahať z uvedených surovín pevnú šľahačku a dať na vrch koláčika. Posypané len postrúhanou čokoládou.