Fajné rezy - bezlepková verzia

Autor receptu: manka1

Recept - teda ten pravý pochádza tu z Varechy od @klaura. Dovolila som si ho upraviť na bezlepkový- vyzeral príliš dobre, aby sme sa bezlepkáči len tak na neho pozerali a neochutnali ho. Aj je nafotený bezlepkovo.

60 minút
príprava
10 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Vymiešaťvajcia s cukrom, postupne pridávať teplú vodu, a postupne pridávať múku s práškom do pečiva a guaranovou gumou( pre tých kto nevie načo - pridáva sa do bezlepkových ciesť, aby sa potom upečené nedrobilo - aby lepšie držalo po kope). Rozdeliť na dva plechy vyložené papierom na pečenie, a upiecť.Po upečení z jedného stiahnem papier, položím naspäť na plech, nechám vychladnúť, druhé nechám vychladnúť na papieri - lepšie sa s ním potom manipuluje. Prvé cesto - vychladnuté potrieť marhuľovým lekvárom - podľa chuti - inak práve on tam dáva takú osviežujúcu chuť. Priložiť druhým cestom, samozrejme upečeným, na papieri - a až potom stiahnuť papier. No a na toto nalejeme uvarený "rozvar" - ako ho nazvala @klaura.
  2. PLNKA: Uvariť 800ml mlieka zo Zlatým klasom- 3 balíčkami a s troma žĺtkami. Stále miešať - ja robievam v tzv. mliekovom hrnci - neprihorí. Uvaríme nesladký puding. Vymiešame 250g Hery s práškovým cukrom - 200g a postupne pridávame vychladnutý puding. Spolu vyšľaháme a potom natrieme na pripravené korpusy.
  3. Biela vrstva - šľahačky: Ušľahať z uvedených surovín pevnú šľahačku a dať na vrch koláčika. Posypané len postrúhanou čokoládou.