Fajná nátierka

tori111222 - fotkatori111222, 17. júna 2012

Túto nátierku robím najradšej v sobotu, pretože by som chcela trošku "prifarbiť" chlebík na tanieri.. Ale moje dve deti sú ako kobylky...Doletia, spasú, odletia....A Zobraziť celý popisTúto nátierku robím najradšej v sobotu, pretože by som chcela trošku "prifarbiť" chlebík na tanieri.. Ale moje dve deti sú ako kobylky...Doletia, spasú, odletia....A tak moja fantázia nemá šancu...

30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1
1 väčšia
6 ks
2 ks, veľké
100 g
3 PL
2 PL
1 ks, veľká
2 KL
2 KL
2 KL
200 g

Postup

  1. 1

    Do väčšej nádoby si dáme paštétu, všetky tri. Cibuľu na jemno pomelieme, vajcia uvarené na tvrdo posekáme na drobno, pridáme maslo - mäkké - nestopiť !, horčicu, kečup, soľ, korenie, vegetu a všetko spolu zmiešame. Nemixujeme ! Dochutí si to každý podľa seba. Necháme asi pol hodinu stáť, aby sa chute rozobrali. Na pokrájaný chlebík dáme za 1 PL kopcovitú nátierku, poukladáme na plech vedľa seba a dáme zapiecť do rúry asi na 5 minút. Na plech dáme olej asi 3 PL a na to naukladáme chlieb s nátierkou, Olej sa vpije do chleba a chlieb bude zo spodu chrumkavý ako na topinky. Horúce posypeme strúhaným syrom, kto chce dá zapiecť trošku syr. Hotové položíme na tanier, obložíme paradajkou, uhorkou a paprikou.. Ja som to nestihla.

  2. 2

    Rada: Paštéta môže byť aj domáca, pečeňová,( 7 dcl ) je to ešte chutnejšie. Inú paštétu, ako svačinku, pridávam pre spestrenie chuti, ale iba jednu, aby som nepokazila chuť pečeňovej. Na chlieb sa natiera hrubšie, lebo pri pečení sa nátierka vpije do chleba. Cibuľu pomeliem preto, aby v hotovom bolo cítiť chuť pečeňovej paštéty a nie chrúmanie cibule.. Vajcia roztlačím vidličkou, aby boli vidieť, že sú tam ;D)). Maslo nechám zmäknúť, lebo sa s ním lepšie pracuje, nestopím ho, lebo potom je to riedke. A na záver, všetko spolu zmiešam, nemixujem, lebo to zmení chuť. Dochutiť si to môže každý sám, ja mám svoje pravidlo: Dosoliť sa dá, ale soľ sa vybrať z jedla nedá.....Prajem vám všetkým dobrú chuť.. A takto vyzeral druhý plech po nálete mojich dvoch hladošov. Prvý som nefotila, nebolo čo....

    Fajná nátierka - obrázok 2

Diskusia k receptu

paleva
tori, ked chlebíky zapečiem , dajú sa potom zjesť aj studené? inak, pomazánka ma oslovila, ukladám a určite vyskúšam
paleva
alebo, keby som ten chlebík natrela, a potom kto bude chcieť si ho dal do mikrovlnky? to už asi nie je ono, že?
helca103
ja to zvyknem robiť aj na sendvič alebo rožky nakrájané na kolieska. Najlepšie je to samozrejme teplé @paleva nič sa nestane ako to zješ studené. No keď ochutnáš určite nebudeš mať čo ohrievať v mikrovlnke
tori111222
Paleva: v mikrovlnke to nie je dobré, lebo sa len zahreje, na plechu sa opečie zo spodu ako hrianka, len treba dať olej viac, ja som dala za 4 PL na ten veľký plech, kde sú 8 ks chlebíčky, tu neukázalo všetky na fotke. Dobré je to aj za studena, a dá sa prihriať aj mikrovlnke už zapečené chleba, len je spodok mäkký, nie je chrumkavý
karolka
Nátierka môže byť naozaj fajná, ale 8 vajec, nie je to veľa?
tori111222
Ospravedlňujem sa.. Vajcia na tri paštéty stačia aj 6..opravím to hneď.. Ja uvarím 8, pretože mám rada vajcia na tvrdo, tak dve hneď zjem ja..len tak so soľou ;D)))

Zaujímavé video z archívu TV Varecha