Foto: tori111222
Túto nátierku robím najradšej v sobotu, pretože by som chcela trošku "prifarbiť" chlebík na tanieri.. Ale moje dve deti sú ako kobylky...Doletia, spasú, odletia....A Zobraziť celý popisTúto nátierku robím najradšej v sobotu, pretože by som chcela trošku "prifarbiť" chlebík na tanieri.. Ale moje dve deti sú ako kobylky...Doletia, spasú, odletia....A tak moja fantázia nemá šancu...
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do väčšej nádoby si dáme paštétu, všetky tri. Cibuľu na jemno pomelieme, vajcia uvarené na tvrdo posekáme na drobno, pridáme maslo - mäkké - nestopiť !, horčicu, kečup, soľ, korenie, vegetu a všetko spolu zmiešame. Nemixujeme ! Dochutí si to každý podľa seba. Necháme asi pol hodinu stáť, aby sa chute rozobrali. Na pokrájaný chlebík dáme za 1 PL kopcovitú nátierku, poukladáme na plech vedľa seba a dáme zapiecť do rúry asi na 5 minút. Na plech dáme olej asi 3 PL a na to naukladáme chlieb s nátierkou, Olej sa vpije do chleba a chlieb bude zo spodu chrumkavý ako na topinky. Horúce posypeme strúhaným syrom, kto chce dá zapiecť trošku syr. Hotové položíme na tanier, obložíme paradajkou, uhorkou a paprikou.. Ja som to nestihla.
- 2
Rada: Paštéta môže byť aj domáca, pečeňová,( 7 dcl ) je to ešte chutnejšie. Inú paštétu, ako svačinku, pridávam pre spestrenie chuti, ale iba jednu, aby som nepokazila chuť pečeňovej. Na chlieb sa natiera hrubšie, lebo pri pečení sa nátierka vpije do chleba. Cibuľu pomeliem preto, aby v hotovom bolo cítiť chuť pečeňovej paštéty a nie chrúmanie cibule.. Vajcia roztlačím vidličkou, aby boli vidieť, že sú tam ;D)). Maslo nechám zmäknúť, lebo sa s ním lepšie pracuje, nestopím ho, lebo potom je to riedke. A na záver, všetko spolu zmiešam, nemixujem, lebo to zmení chuť. Dochutiť si to môže každý sám, ja mám svoje pravidlo: Dosoliť sa dá, ale soľ sa vybrať z jedla nedá.....Prajem vám všetkým dobrú chuť.. A takto vyzeral druhý plech po nálete mojich dvoch hladošov. Prvý som nefotila, nebolo čo....
- 2
Diskusia k receptu