zatvoriť
VYTLAČIŤ
Nepečený dezert
Expresný dezert z mascarpone a čerstvého ovocia (fotorecept)
Autor receptu:
skolavareniapolus
Recept od Gaba Kocáka
20 minút
príprava
Suroviny
2 bal
keksy Marina
300 g
maliny
300 g
černice
300 g
jahody
1000 g
mascarpone
120 g
cukor práškový
70 ml
káva uvarená
z 1 z mladého kokosového orecha
voda kokosová
mäta čerstvá
Postup
Z mladého kokosového orecha získame kokosovú vodu.
Keksy (sušienky) rozdrvíme. Najlepšie to ide tak, že ich vložíme medzi papier na pečenie a prejdeme valčekom.
Ovocie umyjeme, jahody narežeme na štvrtiny. Ovocie zmiešame s kokosovou vodou a mätou.
Mascarpone vymiešame s kávou a cukrom na hladký krém.
Na dno servírovacieho pohára naukladáme ovocie aj so šťavou, na to navrstvíme krém z mascarpone a navrch rozdrvené sušienky. Môžeme hneď podávať.