Džem z čiernych ríbezlí s čiernym korením fotorecept

makinka31 - bez fotkymakinka31, 14. júla 2012
Džem z čiernych ríbezlí s čiernym korením (fotorecept)
Foto: makinka31

Kedysi sme ho s maminkou robievali, teraz som si naň spomenula, že vyskúšam tento chuťovo zaujímavý džem, ktorý v obchode nekúpite...len škoda, že ešte Zobraziť celý popisKedysi sme ho s maminkou robievali, teraz som si naň spomenula, že vyskúšam tento chuťovo zaujímavý džem, ktorý v obchode nekúpite...len škoda, že ešte tie naše nie sú dozreté, tak nemôžem pridať foto.Už dozreli, foto som pridala...

Suroviny

2 kg
1 kg
1/2 KL
1/2 KL potlčené
1 KL




Postup

  1. 1

    Odstopkované čierne ríbezle umyjeme a dáme spolu s ostatnými prísadami do hrncami. Za občasného miešania privedieme do varu.

    Džem z čiernych ríbezlí s čiernym korením (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Od bodu varu varíme ešte 1/2 hodinu, tiež občas premiešame. Odstavíme a plníme do fliaš.

    Džem z čiernych ríbezlí s čiernym korením (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Z toho množstva ríbezlí by malo vyjsť naplnených 13 ks presnedávkových fľaštičiek. Teraz touto fázou som si nie celkom istá a už sa nemôžem maminky opýtať. Džem sme vždy po naplnení horúci zavierali a dávali do deky, pokiaľ nevychladol alebo sterilizovali a vychladené odložili. Ale keď robím džem, že ho miešam vareškou do zhustnutia, tak dávam len do deky. Dobrú chuť!

    Džem z čiernych ríbezlí s čiernym korením (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

hanina
Aj so zrniečkamii? Nerobíme len zo šťavy? Alebo zomlieť, či niečo podobné?
valeri
O tejto kombinácii s čiernym korením so ešte nepočula, ale nemusí to byť zlé. Už mám tento rok navarený, ale na rok vyskúšam.
makinka31
@hanina idú celé bobulky ribezli, nič sa nerobí, iba bobule sa poodtrhaju zo strapca, nemelie sa, len sa celé dajú do hrnca s cukrom a občas sa premieša




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia