Džem z čiernych ríbezlí s čiernym korením (fotorecept)

Autor receptu: makinka31

Kedysi sme ho s maminkou robievali, teraz som si naň spomenula, že vyskúšam tento chuťovo zaujímavý džem, ktorý v obchode nekúpite...len škoda, že ešte tie naše nie sú dozreté, tak nemôžem pridať foto.Už dozreli, foto som pridala...

Postup

  1. Odstopkované čierne ríbezle umyjeme a dáme spolu s ostatnými prísadami do hrncami. Za občasného miešania privedieme do varu.
  2. Od bodu varu varíme ešte 1/2 hodinu, tiež občas premiešame. Odstavíme a plníme do fliaš.
  3. Z toho množstva ríbezlí by malo vyjsť naplnených 13 ks presnedávkových fľaštičiek. Teraz touto fázou som si nie celkom istá a už sa nemôžem maminky opýtať. Džem sme vždy po naplnení horúci zavierali a dávali do deky, pokiaľ nevychladol alebo sterilizovali a vychladené odložili. Ale keď robím džem, že ho miešam vareškou do zhustnutia, tak dávam len do deky. Dobrú chuť!