Dyňa plnená ryžovou zmesou

Autor receptu: sueclash

6
porcií
90 minút
na 200 °C

Postup

  1. Dyňu omyjeme a vrch odkrojíme. Zvnútra vyberieme vlákna so semenami a dužinu zhora dole niekoľkokrát po obvode nakrojíme. Potrieme zmesou soli, korenia a papriky.
  2. Ryžu varíme vo vývare asi 15 minút. Rúru predhrejeme na 220 C. Jarnú cibuľku očistíme a nakrájame na kolieska. Cuketu omyjeme, očistíme a nakrájame na jeden centimeter hrubé plátky. Rajčiny nadrobno nakrájame. Strúčik cesnaku ošúpeme a nasekáme na jemno.
  3. Ryžu zmiešame so zeleninou, pridáme klíčky a zmesou naplníme dyňu. Zakryjeme odkrojeným vrchom. Pečieme v rúre pri teplote 200 C asi 1 a 1/2 hodiny - až je dužina dyne mäkká a ryža zapečená. Pred podávaním ozdobíme creme fraiche.