Dvojfarebný knedlík /fotorecept/

izabella929 - fotkaizabella929, 13. mája 2012

Dnes sme mali na obed klasiku.. knedlo,vepřo, knedlo..aby to nebolo také ,ako vždy, urobila som dvojfarebný knedlík..chuť knedlíka je taká istá, ako klasického bieleho..

120 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
200 g
100 g
30 g
1 káv.lyž.
1 káv.lyž.
1 ks
1 lyžica




Postup

  1. 1

    Ja som zadala suroviny, ako som robila, ale každý nech si urobí podľa svojho knedlík. Zásada je, do polovice vykysnutého cesta pridať červenú papriku a poriadne premiesiť.Cesto na knedík mám už vo svojich receptoch tu na Vareche uvedené..dala som do vlažnej vody cukor, droždie a nechala som vykysnúť kvások. Múky som preosiala, pridala vajce, soľ , kvások a do dlane oleja.Zosurovín som vymiesila nelepivé polotuhé cesto, ktoré som nechala vykysnúť na teplom mieste.Cesto po vykysnutí som vyložila na pracovnú dosku.Urobila som 2menšie kôpky a 2 väčšie.Do menších kôpok som začala zapracovávať červenú mletú papriku, treba ale poriadne púremiesiť, aby sa

    Dvojfarebný knedlík /fotorecept/ - obrázok 1
  2. 2

    paprika úplne rozpracovala v celom ceste.Cesto som položila na seba .

    Dvojfarebný knedlík /fotorecept/ - obrázok 2
  3. 3

    Zrolované cesto som nechala podkysnúť pred parením 15.minút.Parím tak, že do veľkého hrnca dám vodu, vrch prikryjem plátnom , stiahnem gumičkou a vrch prikryjem vandlíkom.Knedlík parím 20 minút..teraz som mala obavy, či sa to všetko naparí. nechala som pariť 25 minút.

    Dvojfarebný knedlík /fotorecept/ - obrázok 3
  4. 4

    Hotový uvarený knedlík. Ja vždy keď ho vyložím z pary, potriem olejom, aby sa neurobila kôrka.

    Dvojfarebný knedlík /fotorecept/ - obrázok 4
  5. 5

    Uvarené knedlíky a aj v reze.

    Dvojfarebný knedlík /fotorecept/ - obrázok 5
  6. 6

    Knedlíky som pokrájala a vyzerajú zvodne.

    Dvojfarebný knedlík /fotorecept/ - obrázok 6
  7. 7

    A takto to vyzerá s pečeným rebrom a dusenou kapustou.Prajem dobrú chuť..

    Dvojfarebný knedlík /fotorecept/ - obrázok 7

Diskusia k receptu

tinca
super nápad, krásne to vyzerá na tanieri:)
ria389
to bol výborný nápad spestriť si jedálniček,pekne to vyzerá len tá paprika či tam nespraví trochu horkastú chuť.......
izabella929
@ria389 ver mi, to bola prvá myšlienka, ktorá ma tiež napadla...veru to nebolo cítiť...riadne som to premiesila, nechala podkysnúť a bolo to fajn.-)
izabella929
aj mne sa to zapáčilo a hneď som to aj vyskúšala...ďakujem vám za komentáre.-)))
marijanka712
@izabella929 skladám klobúk pred tebou ..... iste nemáš záhradu, ked takto kuchtiš , ja svoj čas delím medzi záhradu a kuchyňu a som niekedy rada. že mám niečo na tanier nechceš sa prisunúť bližie k nám ??????
izabella929
@marijanka712 , že nemám záhradu??? to nemyslíš vážne...)))u nás sa v nedeľu na záhrade nerobí, ohovárali by ma...vtedy pečiem.-) rada by som bola k tebe bližšie...ale ak chceš vidieť moju záhradu, zájdi si na Pokec na môj nick:Izabella929 a uvidíš, koľko ja mám roboty...potom, keď to pozrieš, napíš mi o tom.-) díky...
zdezda
Krásne sa ti podarili, neinšpiroval ťa receptík z časopisu Pošli recept ?
bambulkaaa
Dnes som robila knedľu podľa teba a môžem potvrdiť že je fajná aj veľmi pekná na tanieri a omáčku som urobila zase podľa Martamm mrkvovo feniklovú ale so zajacom a farebne s tvojou knedľou to super ladilo :) Odo mňa máš za super knedľu 5* a moju vďaku za nápad ;) Pridávam aj foto dúfam že Ti to nebude vadiť ;)






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia