Foto: izabella929
Dnes sme mali na obed klasiku.. knedlo,vepřo, knedlo..aby to nebolo také ,ako vždy, urobila som dvojfarebný knedlík..chuť knedlíka je taká istá, ako klasického bieleho..
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ja som zadala suroviny, ako som robila, ale každý nech si urobí podľa svojho knedlík. Zásada je, do polovice vykysnutého cesta pridať červenú papriku a poriadne premiesiť.Cesto na knedík mám už vo svojich receptoch tu na Vareche uvedené..dala som do vlažnej vody cukor, droždie a nechala som vykysnúť kvások. Múky som preosiala, pridala vajce, soľ , kvások a do dlane oleja.Zosurovín som vymiesila nelepivé polotuhé cesto, ktoré som nechala vykysnúť na teplom mieste.Cesto po vykysnutí som vyložila na pracovnú dosku.Urobila som 2menšie kôpky a 2 väčšie.Do menších kôpok som začala zapracovávať červenú mletú papriku, treba ale poriadne púremiesiť, aby sa
-
2
paprika úplne rozpracovala v celom ceste.Cesto som položila na seba .
-
3
Zrolované cesto som nechala podkysnúť pred parením 15.minút.Parím tak, že do veľkého hrnca dám vodu, vrch prikryjem plátnom , stiahnem gumičkou a vrch prikryjem vandlíkom.Knedlík parím 20 minút..teraz som mala obavy, či sa to všetko naparí. nechala som pariť 25 minút.
-
4
Hotový uvarený knedlík. Ja vždy keď ho vyložím z pary, potriem olejom, aby sa neurobila kôrka.
-
5
Uvarené knedlíky a aj v reze.
-
6
Knedlíky som pokrájala a vyzerajú zvodne.
-
7
A takto to vyzerá s pečeným rebrom a dusenou kapustou.Prajem dobrú chuť..
varecha.pravda.sk/recepty/knedla-fotorecept/21593-recept....