Dvojfarebný knedlík /fotorecept/

Autor receptu: izabella929

Dnes sme mali na obed klasiku.. knedlo,vepřo, knedlo..aby to nebolo také ,ako vždy, urobila som dvojfarebný knedlík..chuť knedlíka je taká istá, ako klasického bieleho..

120 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Ja som zadala suroviny, ako som robila, ale každý nech si urobí podľa svojho knedlík. Zásada je, do polovice vykysnutého cesta pridať červenú papriku a poriadne premiesiť.Cesto na knedík mám už vo svojich receptoch tu na Vareche uvedené..dala som do vlažnej vody cukor, droždie a nechala som vykysnúť kvások. Múky som preosiala, pridala vajce, soľ , kvások a do dlane oleja.Zosurovín som vymiesila nelepivé polotuhé cesto, ktoré som nechala vykysnúť na teplom mieste.Cesto po vykysnutí som vyložila na pracovnú dosku.Urobila som 2menšie kôpky a 2 väčšie.Do menších kôpok som začala zapracovávať červenú mletú papriku, treba ale poriadne púremiesiť, aby sa
  2. paprika úplne rozpracovala v celom ceste.Cesto som položila na seba .
  3. Zrolované cesto som nechala podkysnúť pred parením 15.minút.Parím tak, že do veľkého hrnca dám vodu, vrch prikryjem plátnom , stiahnem gumičkou a vrch prikryjem vandlíkom.Knedlík parím 20 minút..teraz som mala obavy, či sa to všetko naparí. nechala som pariť 25 minút.
  4. Hotový uvarený knedlík. Ja vždy keď ho vyložím z pary, potriem olejom, aby sa neurobila kôrka.
  5. Uvarené knedlíky a aj v reze.
  6. Knedlíky som pokrájala a vyzerajú zvodne.
  7. A takto to vyzerá s pečeným rebrom a dusenou kapustou.Prajem dobrú chuť..