Dvojfarebné rožky z kysnutého cesta

betinka60 - fotkabetinka60, 15. marca 2011
Dvojfarebné rožky z kysnutého cesta
Foto: betinka60

Tento recept mám od mojej švagrinej a sú strašne dobré...pečiem ich vždy,keď sú doma všetky moje deti...všetky tri...

3 plechy
porcie
60 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

500 g
2 PL
2
1 dl
 ( 1 kocka )
2,5 dl, vlažné
1/2
2 PL




Postup

  1. 1

    (To je jedna dávka,do druhej pridáme 2PL kakaa).Obidve dávky spracujeme ako kysnuté cesto.Nedávame kysnúť,ale ihneď robíme rožky.

    Dvojfarebné rožky z kysnutého cesta - obrázok 1
  2. 2

    Každú dávku rozdelíme na šesť bochníkov,t.z. šesť bochníkov z bieleho cesta a šesť bochníkov z kakaového cesta.Predvaľkáme si bochník bieleho cesta a súčasne na neho dáme kakaové a spolu vyvaľkáme na plát.Rozdelíme ostrôžkou na štvrtiny a tie tiež na štyri časti.Na širšej strane cesta dáme plnku:lekvárovú alebo makovú,orechovú,nugátovú,podľa želania a zrolujeme do rožka.

    Dvojfarebné rožky z kysnutého cesta - obrázok 2
  3. 3

    Potrieme olejom a dáme ihneď upiecť.Pečieme krátko,približne 7-10min.

    Dvojfarebné rožky z kysnutého cesta - obrázok 3

Diskusia k receptu

babinka
tak najprv som dlho pocitala, kolko je to kusov :) Potom som dokladne prestudovala recept (lebo sa mi pacil hned), a povedala som si, ze by bolo vhodne to vyskusat z polovicnej davky, cize urobit iba biele cesto, rozdelit ho na dva a jedno dofarbit kakaom. Kedze je tam aj drozdie a prasok do peciva, ako to chuti na druhy den? Lebo predsa len, tolki az nie sme a ja uz asi zacnem redukcnu dietu - ziadne vecerne studovanie Varechy a popritom chipsovanie s cokoladou, tie kila sa predsa nedaju ukryt :((. Ale aj tak by som tie rozky skusila ! KK, zaujimavy receptik!
valeri
no kysnuté koláčiky, to je moje a tieto sú také lákavé :-)), ukladám si ich
annabiel
vypadajú zaujímavo, tiež pečiem veľa z kysnutého cesta, ale ešte ma nenapadlo, použiť dvojfarebné. Tak som sa zas niečo naučila, dík!
enss
Doba pečenia sa mi zdá veľmi krátka.
remcula
Betinka60 ty jsi šikula!!! Mi se dnes zdaleka tak nedařilo :-(( Ŕíkala jsem si větu, kterou jsem někde slyšela..."a za stálého míchání vykydáme do koše" :-))))
betinka60
tak ma teší taký záujem,jeej...nemusíte sa báť,že ich nezjete,sú fakt vynikajúce...dobrý nápad je z polovičnej dávky...a doba pečenia nie je krátka,lebo to sú maličké rožteky,ktoré sa hneď upečú,takto sú krásne krehučké...
lubka1402
práve som ich dorobila, sú krehučké, jemnučké a chuťovo vynikajúce! Neviem či zistím aké budú na druhý deň, pretože sa po nich istotne len zapráši :) vrelo doporučujem a ďakujem za tip, budem ich určite robievať často :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia