Dvojfarebné bezlepkové kocky
Dáša Korenková
šéfcukrárka areálu Black Stork vo Veľkej Lomnici, 24. marca 2013
šéfcukrárka areálu Black Stork vo Veľkej Lomnici, 24. marca 2013
Foto: Pravda - Robert Hüttner
15 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cesto: bielky vyšľaháne s cukrom, pridáme žĺtky. Varechou zľahka zamiešame preosiate kakao so sódou. Cesto rozdelíme na dve časti, rozotrieme ho na mastný papier a pečieme pri teplote 220 °C.
- 2
Plnka: mlieko prevaríme s cukrom, zahustíme Zlatým klasom a necháme vychladnúť. Zašľaháme maslo a rum. Plnku rozdelíme na dve časti, do jednej pridáme Nutellu.
- 3
Upečené pláty rozrežeme priečne na polovicu, dostaneme štyri kusy a plníme striedavo bielou a nutellovou plnkou. Povrch polejeme čokoládovou polevou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
a ochutnať ;-)