Dvojfarebné bezlepkové kocky

Dáša Korenková
šéfcukrárka areálu Black Stork vo Veľkej Lomnici, 24. marca 2013
Dvojfarebné bezlepkové kocky
Foto: Pravda - Robert Hüttner
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Cesto:
8 ks
6 PL
4 PL
1/2 ČL
Krém:
300 ml
1 bal
100 g
300 g
60 g
1 PL
Poleva:
100 g
30 g




Postup

  1. 1

    Cesto: bielky vyšľaháne s cukrom, pridáme žĺtky. Varechou zľahka zamiešame preosiate kakao so sódou. Cesto rozdelíme na dve časti, rozotrieme ho na mastný papier a pečieme pri teplote 220 °C.

  2. 2

    Plnka: mlieko prevaríme s cukrom, zahustíme Zlatým klasom a necháme vychladnúť. Zašľaháme maslo a rum. Plnku rozdelíme na dve časti, do jednej pridáme Nutellu.

  3. 3

    Upečené pláty rozrežeme priečne na polovicu, dostaneme štyri kusy a plníme striedavo bielou a nutellovou plnkou. Povrch polejeme čokoládovou polevou.

Diskusia k receptu

bambulka51
pekné kocky a aj chutne vyzerajú práve so niečo také hľadala ,ďakujem-ukladám kk
babav
Krásny zakusok na pohľad ,ale neviem si predstaviť ako chuti cesto bez muky... podla receptu mi pripomína sladku omeletu.Musim upiect
a ochutnať ;-)
luczy
vyzera to uzasne, hned idem vyskusat. Verim, ze aj chuti skvelo :P




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia