Dvojfarebná roláda s marhuľovou plnkou fotorecept
Foto: izabella929
Na začiatku som ani nefotila, lebo som nemala v úmysle ju pridať. Je to jednoduchá roláda, ktorú zvládne každá gazdinka.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto biele: | |
5 ks |
|
5 PL. |
|
5 PL |
|
Cesto kakaové: | |
4 ks |
|
4 PL |
|
3 PL |
|
1 PL |
|
Krém: | |
2 bal. |
|
500 ml |
|
100 g |
|
150 g |
|
5 ks |
|
(do plnky) |
|
Čoko poleva: | |
100 g |
|
50 g |
|
1 PL |
|
4 PL |
|
Postup
-
1
Najprv som si vymiešala prvé cesto biele. Vajcia s cukrom som miešala do peny, pridala som preosiatu múku. Cesto som vyliala na papierom vystlaný plech. Trúbu som nechala vyhriať na 180 st. a piekol sa 10 min. Ešte horúci som položila i s papierom na utierku a zrolovala. Potom som pripravila kakaové cesto. Vajcia s cukrom som vymiešala do peny, pridala som múku zmiešanú s kakaom. Cesto som vyliala na plech vystlaný papierom, piekol sa taktiež 10 min. Po upečení som ho tak isto rolovala a nechala chladiť. Pokiaľ sa cestá chladili, pripravila som krém. Cesto som otvorila, odstránila som papier a natrela som ho marhuľovým džemom.
-
2
V mlieku som vymiešala Zlaté klasy a pridala som už k teplému mlieku na sporáku. K uvarenej hustej kaši som pridala cukor a keď trošku vychladla pridala som maslo a mäkké marhule všetko dobre vyšľahala. Dala som ho schladiť do chladničky. Na marhuľový džem som natrela tretinu krému.
-
3
Na krém som položila kakaový korpus.
-
4
Kakaový korpus som natrela krémom.
-
5
Uložila som tvrdšie marhule.
-
6
Všetko spolu som zrolovala a uložila do chladničky stuhnúť.
-
7
Keď stuhol krém natrela som vrch rolády krémom, len tak na tenko. Odložila som si krém i na zdobenie.
-
8
Poliala čokoládovou polevou a ozdobila krémom. Uložila som ju na noc do chladničky.
-
9
Prajem vám dobrú chuť.
tvoja dvojfarebná roláda s marhuľovou plnkou ma zaujala, prilezitostne by som recept chcela vyskusat,
pekny den zelam ☺
vďaka za skvelý koláčikový tento rolád s "dračím marhuľovým očkom" a "korunkou šľahačkovou" ozdobenou mandľovými lupienkami.
31. 10. mávam narodeniny takže ďakujem ešte raz.
Dakujem za odpoved. Na tom inac nezalezi, to len tak pre zaujimavost som sa pytala, ze ci to ma aj nejaky ucel to miesat. Lebo mne sa uz stalo, ze ked som miesala cokolady, tak sa mi akoby zrazila. Neviem, cim to bolo....
@izabela , ja nehovorim, ze tebe sa zrazilo, nedajboze, alebo ze sa z jednej kocky zrazi....Ja som len spomenula, co sa mne raz stalo. Zohrievala som cokoladu na cokoladove fondue a zmiesali sme viacere cokolady. No a zostali mi v tom take tvrde hrce, fakt neviem, ze preco. Zohrievala som to vtedy v mikrovlnke, moze byt, ze dlhsie, ako bolo treba a sa mi mozno ta cokolada snad pripalila, alebo co... Ale len raz sa mi to stalo. Tvoj recept nema chybu. Peknu nedelu :-).