Dvojcestové oškvarkové pagáče

Autor receptu: medovnicek

Recept na tieto vynikajúce pagáčiky som objavila na slovenskom MMB.

Suroviny

Postup

  1. Do misy dáme múku, urobíme jamku, pridáme cukor, rozdrobíme droždie, prilejeme vlažné mlieko a necháme vzísť kvások. Potom pridáme ostatné suroviny, ktoré patria do 1. cesta. Dobre vypracujeme a necháme kysnúť cca 45 minút na teplom mieste. Medzitým pripravíme 2. cesto - zmiešaním všetkých surovín. Vykysnuté prvé cesto vyvaľkáme a natrieme naň druhé cesto. Prejdeme po nich valčekom a poskladáme do obálky. Necháme 20 minút postáť a potom znovu cesto rozvaľkáme a poskladáme. Toto zopakujeme ešte dva krát vždy po 20 minútach. Nakoniec cesto rozvaľkáme, vykrojíme pagáčiky, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Necháme ešte chvíľku kysnúť. Potom potrieme vajíčkom a môžeme posypať sezamom alebo hrubozrnnou soľou. Piekla som na 180 C. Po upečení som ich potrela bravčovou masťou.