Dusený špenát s klobásou
Autor receptu: spisovatel5
Ako malý chlapec som špenát nemohol ani cítiť, ale teraz na špenát nedám dopustiť. Ako
náhle mám príležitosť,
tak si veľmi rád špenát urobím. Obsahuje veľké množstvo železa a keď ho dobre
pripravíte, tak je to naozaj
pochúťka. Čudujem sa veľa ľuďom, že špenát nejedia a hlavne deťom, lebo je to naozaj
výživné. K tomuto jedlu je výborný čerstvý chlieb. Prajem dobrú chuť.
30-40 minút príprava |
20-30 minút tepelná úprava |
Postup
- Do hrnca dáme posekanú cibuľu a trochu ju opražíme. Keď cibuľa trošičku zhnedne, tak pridáme pretlačený alebo na drobno posekaný cesnak, aby nám neprihorel. Keď už aj cesnak má nahnedlú farbu, tak do hrnca pridáme rozmrazený alebo na drobno posekaný čerstvý špenát (je oveľa výživnejší). Dolejeme trošku vody, aby nám špenát neprihorel a necháme, aby sa pomaličky, resp. na miernom ohni dusil.
- V druhom kastróliku si na troške oleja opečieme klobásu (môžeme urobiť aj volské oko).
- Už udusený špenát zahustíme s vajíčkom.