Dusené baklažány s pohánkou

Autor receptu: magnuska

Jeden zo série jednoduchých receptov slúžiacich na liečbu alergií, ktoré som sa rozhodla tu prepísať. Prevzaté z knihy Alergie a výživa od Miloša Hájeka. Riešenie pre všetkých čo už zúfajú!

Postup

  1. Marinované baklažány krátko povaríme v troche vody, do ktorej sme pridali olej a dusíme pod pokrievkou spolu s pórom a cibuľou, ktoré sme nakrájali na drobno. Marinovanie baklažánov: Baklažány poriadne umyjeme, očistíme, olúpeme a nakrájame buď na plátky (dusenie) alebo kocky (varenie). Marinádu pripravíme buď z 3% roztoku soli alebo cesnaku - cesnak drvíme do vody, ktorej musí byť toľko, aby boli v nej baklažány celkom ponorené - necháme ich v ňom aj dve hodiny. Nakoniec nálev zlejeme a baklažány prepláchneme niekoľko krát čistou vodou.
  2. Na konci úpravy pridáme vňať cibule alebo cesnaku a vmiešame do baklažánov pohánku, ktorú sme pripravili zvlášť. Osoby, ktoré zle znášajú cesnak a cibuľu použijú ako náhradu - pór.