Dusená zelenina so zemiakmi

suzi512 - fotkasuzi512, 14. marca 2013
Dusená zelenina so zemiakmi
Foto: suzi512

Niečo diétnejšie, bezmäsité... :-) Osobne mám rada aj variant s mäsom, ale veľmi obľubujem aj tento. A s čerstvým šalátom s rajčín, mňam :-) Zobraziť celý popisNiečo diétnejšie, bezmäsité... :-) Osobne mám rada aj variant s mäsom, ale veľmi obľubujem aj tento. A s čerstvým šalátom s rajčín, mňam :-) Ťažko sa mi píše množstvo zeleniny, lebo je to podľa chuti a koľko toho chcem, ja sama si to vždy prispôsobujem od oka :-). Množstvo z obrázka postupu bolo na dve porcie.

Suroviny

1 ks
2 ks (stredná)
1 ks (varený)
100 g (uvarený)
1 ks (menší)
500 g
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti na dusenie




Postup

  1. 1

    Na masle si osmažíme cibuľku, pridáme nakrájaný pór a mrkvu. Pridáme mleté korenie, soľ a papriku a dusíme, kým mrkva nezmäkne. Na záver pridáme uvarený hrášok a pár ružičiek karfiolu a ešte chvíľu podusíme. Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky a uvaríme v slanej vode. (Poznámka: ide to aj bez karfiolu, no s ním je to lepšie, tak ja si to naplánujem tak, že mám vtedy v pláne vysmážaný karfiol a zopár ružičiek si z neho ukradnem :-) a ešte mám aj vývar na zeleninovú polievku).

    Dusená zelenina so zemiakmi - obrázok 1
  2. 2

    Ako prílohu odporúčam čerstvý šalát z rajčín, papriky, cibule, pórka, cesnaku s trochou octu a olivového oleja. Alebo podľa chuti :-) Moja je zväčša v takejto kombinácii :o).

    Dusená zelenina so zemiakmi - obrázok 2
  3. 3

    Dobrú chuť! :-)

    Dusená zelenina so zemiakmi - obrázok 3

Diskusia k receptu

pivonka
Práve dnes mám podobné na pláne, akurát že si to zľahčím a použijem mrazenú čínsku zeleninu, tam sú aj huby. Z čerstvej je to samozrejme zdravšie.
suzi512
z mrazenej to robí "svokra" a to mi veľmi nechutí, ja tam cítim tú námrazu :-D ale vidíš, vďaka za tip, nabudúce skúsim pridať aj hríby :-)
izabella929
zeleninka je veľmi zdravá...) vyzerá to kreásne farebne...ja robím len z vlastnej doma pestovanej zeleny...
suzi512
ďakujem. aj ja sa snažím, len keď dostanem na to chuť v zime, tak je to dosť komplikované :-D
frezia68
Pekný farebný tanier,tiež robím podobne,nech to hýri farbami.Ak by si ma pozvala,ani rezeň netreba a chutilo by :-)))
suzi512
pochopiteľne @gordonko , chlapi to majú dovolené, tí musia byť silní, aby nás mohli chrániť, potrebujú poriadnu stravu :-)
jan1950
zuzinka,rezept podla mojej chuti,dusenu zeleninu mam velmi rad...najradsej zo zemiakmi a rybou,zajtra to hned vyskusam.
angast
@suzi512
som mäsožravec, ale k tomuto by mi nechýbalo mäso. Ten tanier
je nádherný. Dusené na masle - to nemôže mať chybu. Vyskúšam
určite na môj dušu
suzi512
@angast ďakujem! ja zeleninu dusím len na masle, aj do polievky :-) tá vôňa a chuť nemá chybu :-)
jerica
@suzi512 mať to teraz , neodmietla by som , 90% masla používam k vareniu , tá zeleninka musela byť jó fajnáá :-)
suzi512
@jerica ďakujem, aj ja by som si ju dala :-D ja sa snažím maslo už dávať aj do niektorých koláčov miesto palmarínu.
iva63
krásne úvodné foto... normálne ma to prebralo k životu, tá farebnosť...počasie je také pochmúrne..super receptik
suzi512
@iva63 ďakujem, farebnosť musí byť, ako aj pekne upravené jedlo na tanieri, mne jedia aj oči :-D
gabikapb
1* - paráda, mám rada takéto jedlá, veľmi sa mi páči Tvoj recept :-)