Foto: suzi512
Niečo diétnejšie, bezmäsité... :-) Osobne mám rada aj variant s mäsom, ale veľmi obľubujem aj tento. A s čerstvým šalátom s rajčín, mňam :-) Zobraziť celý popisNiečo diétnejšie, bezmäsité... :-) Osobne mám rada aj variant s mäsom, ale veľmi obľubujem aj tento. A s čerstvým šalátom s rajčín, mňam :-) Ťažko sa mi píše množstvo zeleniny, lebo je to podľa chuti a koľko toho chcem, ja sama si to vždy prispôsobujem od oka :-). Množstvo z obrázka postupu bolo na dve porcie.
Suroviny
1 ks |
|
2 ks (stredná) |
|
1 ks (varený) |
|
100 g (uvarený) |
|
1 ks (menší) |
|
500 g |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti na dusenie |
|
Postup
-
1
Na masle si osmažíme cibuľku, pridáme nakrájaný pór a mrkvu. Pridáme mleté korenie, soľ a papriku a dusíme, kým mrkva nezmäkne. Na záver pridáme uvarený hrášok a pár ružičiek karfiolu a ešte chvíľu podusíme. Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky a uvaríme v slanej vode. (Poznámka: ide to aj bez karfiolu, no s ním je to lepšie, tak ja si to naplánujem tak, že mám vtedy v pláne vysmážaný karfiol a zopár ružičiek si z neho ukradnem :-) a ešte mám aj vývar na zeleninovú polievku).
-
2
Ako prílohu odporúčam čerstvý šalát z rajčín, papriky, cibule, pórka, cesnaku s trochou octu a olivového oleja. Alebo podľa chuti :-) Moja je zväčša v takejto kombinácii :o).
-
3
Dobrú chuť! :-)
.... pekné farebné
som mäsožravec, ale k tomuto by mi nechýbalo mäso. Ten tanier
je nádherný. Dusené na masle - to nemôže mať chybu. Vyskúšam
určite na môj dušu