Dusená mrkva s tarhoňou

therezine - fotkatherezine, 14. marca 2012
Dusená mrkva s tarhoňou
Foto: therezine

Mám posledné dni 90 dňovej diety, tak vymýšľam recepty, aby som stále nejedla to isté. Toto jedlo je vhodné na uhlohydrátový deň a tiež Zobraziť celý popisMám posledné dni 90 dňovej diety, tak vymýšľam recepty, aby som stále nejedla to isté. Toto jedlo je vhodné na uhlohydrátový deň a tiež na dni, keď máte prievan v peňaženke ako ja :)

2
porcie
5 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Tarhoňa:
1 šálka
1 PL
1,5 šálky na podliatie
Dusená mrkva:
2-3 strúčiky
1 ks
2 ks
1 ks
 na podliatie




Postup

  1. 1

    Tarhoňu dáme na sucho orestovať do hrnca, aby nám niektoré guľôčky stmavli do hneda. Keď začnú hnednúť pridáme 1PL oleja a premiešame, aby olej obalil všetky guľôčky tarhone. Následne prilejeme 1,5 šálky vody a necháme tarhoňu zovrieť.

  2. 2

    Po zovretí tarhoňu osolíme a prikryjeme pokrievkou. Následujúcich 15 minút tarhoňu dusíme na najmenšom ohni, iba aby sa prihrievala. Po týchto 15 minútach vypneme sporák a ešte ju necháme ďalších 15 minút odpočívať.

  3. 3

    Dusená mrkva: Na oleji si orestujeme cesnak a cibuľu. Pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu, osolíme, okoreníme a pridáme trochu mletej papriky. Mrkvu podlejeme vodou a necháme dusiť. Až bude mrkva mäkučká pridáme jarnú cibuľku. Jedlo je hotové. Dobrú chuť! :)

Diskusia k receptu

rikina
a podarilo sa ti s touto diétou schudnúť? koľko???;o)
therezine
@rikinka no podarilo, zatiaľ asi 10 kg, ešte by som chcela tak 5 a budem spokojná :) hlavne som si na tento spôsob dosť zvykla, dokázala by som si predstaviť, že by som tak jedla stále :)
marianne69
uplne super,dieta-nedieta,toto by mi chutilo urcite a veru si to spravim na piatok,vdaka
smorko
Ďakujem za recept,lebo už ani ja neviem čo si mám pripraviť.Tiež držím tu dietu.Ešte raz vrelá vďaka.
orchidea
aj ja budem musieť začať jesť takéto ľahké jedlá...treba zhodiť pár kíl...len či sa donútim... ukladám si
mamatata2
Super jedlo si nám predstavila, tarhoňu robím podobne ako Ty, len ju dávam do rúry. Tvoj postup je lepší a lacnejšíí, lebo škoda vyhrievať rúru pre jeden hrniec tarhone. Vyskúšam určite podľa Teba.
rikina
tak to je úplne super. asi sa aj ja nechám nahovoriť na takúto diétku...;o)))
garanco
Diétu síce nedržím (aj keby sa možno oplatilo), ale toto si dnes spravím na obed- už sa teším, ďakujem za nápad a recept :)))
garanco
...asi to spravím v jednom hrnci- najprv popražím zeleninu, potom pridám tarhoňu, zalejem a podusím - bude menej riadu na umývanie...
therezine
ďakujem Vám za komentáre. mne to veľmi chutilo, tak dúfam, že bude aj Vám :)
babura
Super nápad na uhľohydrátový,že? Aj ja finišujem, koniec 8.4. a tiež -12kg. A presne ako Ty, ešte by som chcela dať dole -5kg. Dúfam, že sa nám to podarí...:)
therezine
@garanco som rada, že sa môj nápad páčil, chutilo?
@babura hej hej, teraz som po zelenine ako divá. Aj sa mi dosť zmenili chute, celý život som nemala rada hríby a teraz ich dávam všade. Ja mám koniec presne 1.4., už si vymýšľam jedlá čo si dám po konci, samozrejme v rámci ľahkej stravy ;) Každopádne držím nám palce na ďalších 5 kg, určite sa nám to podarí :)
rikinka33
jeeee, ja som tiež už rok strave 90DD a tiež skúšam a vyváram kadečo, ale na také som ešte neprišla. :-). Mňam. KK
babura
Ja mám dnes škrobový a mám na obed pohánku, mňam. Pridala som hlivu a špenátové listy, brokolicu. Je to fakt mňamka. Akurát, že váha mi stojí už dva týždne :(. Behávam 5-7km a nič.... Tie posledné dni asi sa to moc nepohne už...:(
therezine
@babura to znie dobre, budem to musieť skúsiť :) ďakujem za recept. No aj ja si myslím, že do toho apríla tých 5kg už nestíham, ale tak aspoň do leta to snáď pôjde :) Ja zasa chodím na spinning, ale chcem sa dať aj na beh, len momentálne mám opuchnuté koleno, tak som bez športu úplne :(
babura
No veď presne, asi ani ja to už nestihnem. Ale možno do leta. Neviem prečo sa mi tá ručička na váhe tak zabrzdila, ako keby som ju tam mala prilepenú! Tiež chcem pri tejto strave zotrvať. Už mám pripravené aj pokračovanie 90DD. Tak budem pokračovať ďalej a držať palce a päste pre všetky čo bojujú s kg :)
gabikapb
Akurát sme to dojedli, chutilo nám, super jednoduchý, rýchly postup, dobré jedlo, vďaka za typ - mne by to nenapadlo :-)
marika1976s
ja som nikdy nerobila tarhonu na tento spôsob, ale tiež ju musim odporučat , lebo je fantasticka, my sme ju mali na obed aj včera a dnes na novo čerstvu, mnaaam.
smorko
Ďakujem za skvelý recept. Dnes som si pripravila z tohto receptu výborný obed, dávam 5*****




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia