Foto: therezine
Mám posledné dni 90 dňovej diety, tak vymýšľam recepty, aby som stále nejedla to isté. Toto jedlo je vhodné na uhlohydrátový deň a tiež Zobraziť celý popisMám posledné dni 90 dňovej diety, tak vymýšľam recepty, aby som stále nejedla to isté. Toto jedlo je vhodné na uhlohydrátový deň a tiež na dni, keď máte prievan v peňaženke ako ja :)
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Tarhoňa: | |
1 šálka |
|
1 PL |
|
1,5 šálky na podliatie |
|
Dusená mrkva: | |
2-3 strúčiky |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
|
|
|
|
|
|
na podliatie |
|
|
Postup
-
1
Tarhoňu dáme na sucho orestovať do hrnca, aby nám niektoré guľôčky stmavli do hneda. Keď začnú hnednúť pridáme 1PL oleja a premiešame, aby olej obalil všetky guľôčky tarhone. Následne prilejeme 1,5 šálky vody a necháme tarhoňu zovrieť.
- 2
Po zovretí tarhoňu osolíme a prikryjeme pokrievkou. Následujúcich 15 minút tarhoňu dusíme na najmenšom ohni, iba aby sa prihrievala. Po týchto 15 minútach vypneme sporák a ešte ju necháme ďalších 15 minút odpočívať.
- 3
Dusená mrkva: Na oleji si orestujeme cesnak a cibuľu. Pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu, osolíme, okoreníme a pridáme trochu mletej papriky. Mrkvu podlejeme vodou a necháme dusiť. Až bude mrkva mäkučká pridáme jarnú cibuľku. Jedlo je hotové. Dobrú chuť! :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@babura hej hej, teraz som po zelenine ako divá. Aj sa mi dosť zmenili chute, celý život som nemala rada hríby a teraz ich dávam všade. Ja mám koniec presne 1.4., už si vymýšľam jedlá čo si dám po konci, samozrejme v rámci ľahkej stravy ;) Každopádne držím nám palce na ďalších 5 kg, určite sa nám to podarí :)