Dusená mrkva s tarhoňou

Autor receptu: therezine

Mám posledné dni 90 dňovej diety, tak vymýšľam recepty, aby som stále nejedla to isté. Toto jedlo je vhodné na uhlohydrátový deň a tiež na dni, keď máte prievan v peňaženke ako ja :)

2
porcie
5 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Tarhoňu dáme na sucho orestovať do hrnca, aby nám niektoré guľôčky stmavli do hneda. Keď začnú hnednúť pridáme 1PL oleja a premiešame, aby olej obalil všetky guľôčky tarhone. Následne prilejeme 1,5 šálky vody a necháme tarhoňu zovrieť.
  2. Po zovretí tarhoňu osolíme a prikryjeme pokrievkou. Následujúcich 15 minút tarhoňu dusíme na najmenšom ohni, iba aby sa prihrievala. Po týchto 15 minútach vypneme sporák a ešte ju necháme ďalších 15 minút odpočívať.
  3. Dusená mrkva: Na oleji si orestujeme cesnak a cibuľu. Pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu, osolíme, okoreníme a pridáme trochu mletej papriky. Mrkvu podlejeme vodou a necháme dusiť. Až bude mrkva mäkučká pridáme jarnú cibuľku. Jedlo je hotové. Dobrú chuť! :)