Dusená mrkva s tarhoňou
Autor receptu: therezine
Mám posledné dni 90 dňovej diety, tak vymýšľam recepty, aby som stále nejedla to isté.
Toto jedlo je vhodné na uhlohydrátový deň a tiež na dni, keď máte prievan v peňaženke
ako ja :)
2 porcie |
5 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Tarhoňu dáme na sucho orestovať do hrnca, aby nám niektoré guľôčky stmavli do hneda.
Keď začnú hnednúť pridáme 1PL oleja a premiešame, aby olej obalil všetky guľôčky tarhone.
Následne prilejeme 1,5 šálky vody a necháme tarhoňu zovrieť.
- Po zovretí tarhoňu osolíme a prikryjeme pokrievkou. Následujúcich 15 minút tarhoňu dusíme na najmenšom ohni, iba aby sa prihrievala. Po týchto 15 minútach vypneme sporák a ešte ju necháme ďalších 15 minút odpočívať.
- Dusená mrkva:
Na oleji si orestujeme cesnak a cibuľu. Pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu, osolíme, okoreníme a pridáme trochu mletej papriky.
Mrkvu podlejeme vodou a necháme dusiť. Až bude mrkva mäkučká pridáme jarnú cibuľku.
Jedlo je hotové. Dobrú chuť! :)