Dulové želé v mliečnej čokoláde fotorecept

Štefan Benďák
šéfkuchár reštaurácie Rouge hotela Mikado**** v Nitre, 31. januára 2020
Dulové želé v mliečnej čokoláde (fotorecept)
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

2 ks
120 g
10 g
200 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Duly zabalíme do alobalu a pečieme pri 150 °C asi hodinu domäkka.

    Dulové želé v mliečnej čokoláde (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Dužinu prepasírujeme cez jemné sitko. V hrnčeku zmiešame dužinu s cukrom a prevaríme. Plátkovú želatínu necháme napučať v studenej vode a zapracujeme do dulovej zmesi.

  3. 3

    Hmotu rozdelíme do malých formičiek a v chladničke necháme stuhnúť.

    Dulové želé v mliečnej čokoláde (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Stuhnuté želé vyberieme z formičiek a obalíme v roztopenej mliečnej čokoláde. Prebytočnú čokoládu necháme odkvapkať na rošte.

    Dulové želé v mliečnej čokoláde (fotorecept) - obrázok 4
Recept je zaradený do kategórií:
Ovocné, Dezerty, Na sladko, Nepečené cukrovinky

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha