Dulové želé v mliečnej čokoláde fotorecept

Štefan Benďák
šéfkuchár reštaurácie Rouge hotela Mikado**** v Nitre, 31. januára 2020
Dulové želé v mliečnej čokoláde (fotorecept)
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

2 ks
120 g
10 g
200 g




Postup

  1. 1

    Duly zabalíme do alobalu a pečieme pri 150 °C asi hodinu domäkka.

    Dulové želé v mliečnej čokoláde (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Dužinu prepasírujeme cez jemné sitko. V hrnčeku zmiešame dužinu s cukrom a prevaríme. Plátkovú želatínu necháme napučať v studenej vode a zapracujeme do dulovej zmesi.

  3. 3

    Hmotu rozdelíme do malých formičiek a v chladničke necháme stuhnúť.

    Dulové želé v mliečnej čokoláde (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Stuhnuté želé vyberieme z formičiek a obalíme v roztopenej mliečnej čokoláde. Prebytočnú čokoládu necháme odkvapkať na rošte.

    Dulové želé v mliečnej čokoláde (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia