Dulové želé v mliečnej čokoláde fotorecept
Štefan Benďák
šéfkuchár reštaurácie Rouge hotela Mikado**** v Nitre, 31. januára 2020
šéfkuchár reštaurácie Rouge hotela Mikado**** v Nitre, 31. januára 2020
Foto: Pravda - Ivan Majerský
Postup
-
1
Duly zabalíme do alobalu a pečieme pri 150 °C asi hodinu domäkka.
-
2
Dužinu prepasírujeme cez jemné sitko. V hrnčeku zmiešame dužinu s cukrom a prevaríme. Plátkovú želatínu necháme napučať v studenej vode a zapracujeme do dulovej zmesi.
- 3
Hmotu rozdelíme do malých formičiek a v chladničke necháme stuhnúť.
- 4
Stuhnuté želé vyberieme z formičiek a obalíme v roztopenej mliečnej čokoláde. Prebytočnú čokoládu necháme odkvapkať na rošte.
- 3
Diskusia k receptu