Držky zapekané pikantné s čiernym pivom (fotorecept)
Autor receptu: patroveckypitrs
Tento recept mal dnes premiéru no po jedení pri nej neostane. Takto upravené držky sú
tak chuťovo dobré. Je to podstate perkelt na spôsob špekáčiky na čiernom pive od
@kimlo , len upravený na držky. Robil som to rímskom hrnci ma to nevýhodu, že to dlhšie
trvá zas na druhej strane netreba s tým nič iné robiť, len vytiahnuť hotové a jesť.
6-8 porcií |
20 minút príprava |
120 alebo 80 minút na 200 °C |
Postup
- Pripravím si všetky suroviny. Ja som použil 6 ks feferónov nebojte sa po tejto úprave je to, len mierne pikantné.
- Údené je lepšie ak je poriadne zaúdené. Očistím a pokrájam na hrubé pásiky ako držky. Tak isto aj papriky. Cesnak pokrájam na plátky. Z feferónov odstránim stopky a pokrájam na kúsky. cibuľu som pokrájal na pol mesiace. Zoberiem rímsky hrniec na spodok dám trochu cibule a papriky.
- Ďalej pridám vrstvu držiek a údeného, cesnak a zas cibuľu. Na cibuľu držky, údené a tak vrstvím až všetko miniem.
- Z cibuľou robím tak aby ostala aj na vrch posypať ňou.
- Keď to mám takto naukladané, tak si rozmiešam kečup s trochou piva a polejem po celom vrchu surovín. A zvyšok piva krajom hrnca vlejem do neho. Hrniec prikryjem druhou polkou a dám do studenej rúry, aby nepraskol. Rúru zapnem na 200°C na 2 hodiny a viac sa o to nestarám. Čas treba prispôsobiť typu rúry. Ak však použijeme smaltový pekáč tak rúru zohrejem na 200°C a pečiem 80 minút. Tak si vyberte v rímskom hrnci je to zas chutnejšie, len mu pol hodiny trvá než sa riadne zohreje.
- Rúra mi dopiekla nechal som to v nej postať a až potom som to vytiahol a poviem Vám ta vôňa jedna báseň. Jedna časť obrázku je matná to robila para z jedla.
- Dá sa to jesť s knedľou aj s chlebom trebárs aj zo zemiakmi. No s čerstvým chlebom je to najlepšie. Takže ak som Vám urobil chuť som rád. Želám Vám dobrú chuť. Je to niečo iné ako na sporáku varené.