Držková polievka
Autor receptu: redakcia
Postup- Preprané držky, kosti
a paprčky zalejeme studenou
vodou, pridáme jednu
cibuľu, soľ a necháme variť
minimálne 2 hodiny.
- Zvlášť
na panvici rozpustíme masť
a speníme na nej nadrobno
pokrájanú zvyšnú cibuľu,
pridáme múku a urobíme
tmavšiu zápražku s červenou
sladkou paprikou.
- Zalejeme
precedeným vývarom
z držiek, kostí a paprčiek.
Pridáme rascu, čierne
korenie a podľa chuti štipľavú
papriku. Varíme spolu
ešte pol hodiny.
- Až nakoniec
do hustého vývaru pridáme
nakrájané držky, dochutíme
majoránom, rozotreným cesnakom
a trochou sušeného
alebo čerstvého nastrúhaného
zázvoru. Nevaríme dlhšie
ako 5 minút.
|