Drobné slané pečivo

Autor receptu: 2508

Pripravujem toto pečivo k rôznym posedeniam, pretože nie je náročné na prípravu a čo ma najviac teší veľmi rýchle zmizne zo stola.

45 minút
príprava
13 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Z múky, palmarínu, žĺtkov a soli vypracujeme cesto, do ktorého pridáme kvások. Cesto na pomúčenej doske hneď rozvaľkáme na hrúbku 0,5 cm a vykrajujeme rôzne tvary. Ja používam len koliesko cca 3 cm. Lepšie sa ukladá na plech. Čím je formička menšia tým je pečivo krajšie.
  2. Na plech posypaný soľou ukladáme tesne vedľa seba. Potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme sézamom, rascou, makom.
  3. Pečieme pri 180 asi 13 minút.