Domáci tatarák

Autor receptu: brano24

Máte radi tatársky biftek ? Idem robiť marinované hovädzie steaky z falošnej sviečkovej (postup tu zavesím), tak tie ,,nesúmerné kúsky" mäska čo mi ostanú spracujem (pre IBA seba)trocha ,,ináč" :-). Moje totiž tatarák nechcú. Ani nevedia o čo prichádzajú.

3
porcie
30 minút
príprava
10 minút
na 160 °C

Postup

  1. Mäsko dáme stuhnúť na 45 min do mraziaka a ostrým nožom ho naškriabeme. Ak nemáme skúsenosti so škriabaním mäska, alebo nemáme dosť času, alebo sa nám nechce :-) (ako mne) tak mäsko jednoducho pomelieme.
  2. Cibuľu pokrájame na čo najmenšie kocečky a pridáme k pomletému mäsu. Pridáme žĺtok - dva, podľa veľkosti, osolíme a pridáme všetky zvyšné ingrediencie. Pridáme ešte čajovú lyžičku Extra panenského oleja a dobre vymiešame. Môžeme pridať trošku petržlenovej vňate...Nakoľko začala konečne Jar, a ja som včera našiel čerstvý ,,medvedí cesnak" tak som použil ten, ale len lístok-dva, lebo je fest silný, mladý čerstvý.
  3. Na bravčovej masti si opečieme hrianky. Riadne ich potrieme cesnakom a ešte VIAC tatarákom.....Dobrú chuť .
  4. POZNÁMKA ! Chcel som pridať viac fotiek, ale server je nejaký slabučký. Nezobral ich.