Domáci paprikový bôčik fotorecept

lenka1503 - fotkalenka1503, 7. októbra 2016
Domáci paprikový bôčik (fotorecept)
Foto: lenka1503

Toto je chlapský precept pre chlapov :) Je to totiž špecialita môjho manžela a u nás ho robí výhradne on. Baví ho varenie a Zobraziť celý popisToto je chlapský precept pre chlapov :) Je to totiž špecialita môjho manžela a u nás ho robí výhradne on. Baví ho varenie a sem-tam niečo ukuchtí, ale stojí to zato.

120 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 - 3 kg
4 ks
10 strúčikov
5 ks
8 ks
1 dcl




Postup

  1. 1

    Na vrchu boku spravíme jemné zárezy, spravíme ako keby mriežku. Bôčik dáme variť v celku, poprípade ho môžeme rozrezať na polovicu. DO vody k nemu pridáme bobkové listy, 4 strúčiky cesnaku v celku, nové aj čierne korenie a osolíme. Asi 1 PL soli. Varíme na strednom ohni (na našej sklokeramickej platni je to 5-6) 90-120 minút, kým mäso nezmäkne. Priebežne počas varenie dávame dole penu čo sa vytvorí.

    Domáci paprikový bôčik (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Medzitým si spripravíme paprikový posyp. V miske zmiešame zvyšné rozlisované cesnaky s olejom.

  3. 3

    Keď je mäso hotové, vyberieme ho a ešte horúce ho znovu osolíme z každej strany. Potrieme ho olejovým cesnakom z každej strany a husto posypeme mletou červenou paprikou.

    Domáci paprikový bôčik (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Bok odložíme na noc do chladničky. Dobrú chuť :)

    Domáci paprikový bôčik (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

atina47
CHutna nam, delam ho hlavne v zimnim obdobi, ale kdyz sezenu lalok tak je to take vyborne papani.
gabriele
krasny je...vyzera taky celkom dietny :)...je to velka dobrota...pripomenula si mi, ze bolo by načim zas tuto maskrtu pripravit...robim ho takmer rovnako ako Tvoj manzel...len do vody, kde sa vari bocik, pridam aj trosku korenovej zeleniny...potom mam z toho vybornu cesnacku :)...a do zmesi na potretie nedavam olej...iba zoberiem z vrchu vyvaru trochu masti plus k tomu pridam 2-3 lyzice vyvaru... pomiesam s paprikou, cesnakom, solou a mojim domacim bylinkovym korenim
kimlo
Parádny recept! Hneď cez víkend spravím! Že pozdravujeme pána manžela... :-)
U mňa za 5*
evanaaa
Kedysi som to aj ja robila, ale aj lalok, ten mám rada, no práve dnes mi manžel povedal, aby som bôčik už nekupovala ( zo zdrav. dôvodov), takže pre mňa sa táto kapitola skončila.....
patroveckypitrs
Nemohol som odolať, tak sa krásne ten bôčik na mňa usmieval z obrazovky, že už je v hrnci a varí sa. Máš ho krásny, až tak spieva. 5*.
radox1
aj ja som varil cez vikend.mozno je dobre spomenut,ze ho treba vlozit do vriacej vody,po chvile stisit a nechat pomaly tiahnut.ja davam este do vody aj cibulu.
2x dosa a radox1