Domáci paprikový bôčik (fotorecept)

Autor receptu: lenka1503

Toto je chlapský precept pre chlapov :) Je to totiž špecialita môjho manžela a u nás ho robí výhradne on. Baví ho varenie a sem-tam niečo ukuchtí, ale stojí to zato.

120 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na vrchu boku spravíme jemné zárezy, spravíme ako keby mriežku. Bôčik dáme variť v celku, poprípade ho môžeme rozrezať na polovicu. DO vody k nemu pridáme bobkové listy, 4 strúčiky cesnaku v celku, nové aj čierne korenie a osolíme. Asi 1 PL soli. Varíme na strednom ohni (na našej sklokeramickej platni je to 5-6) 90-120 minút, kým mäso nezmäkne. Priebežne počas varenie dávame dole penu čo sa vytvorí.
  2. Medzitým si spripravíme paprikový posyp. V miske zmiešame zvyšné rozlisované cesnaky s olejom.
  3. Keď je mäso hotové, vyberieme ho a ešte horúce ho znovu osolíme z každej strany. Potrieme ho olejovým cesnakom z každej strany a husto posypeme mletou červenou paprikou.
  4. Bok odložíme na noc do chladničky. Dobrú chuť :)