Domáci Marshmallow fotorecept

tkatka - fotkatkatka, 22. augusta 2011
Domáci Marshmallow (fotorecept)
Foto: tkatka

Spravila som domáci Marshmallow v novom kuchynskom robote :))) Čítala som recept @Honestky a keďže kukuričný sirup nemám doma nahradila som to medom a Zobraziť celý popisSpravila som domáci Marshmallow v novom kuchynskom robote :))) Čítala som recept @Honestky a keďže kukuričný sirup nemám doma nahradila som to medom a výsledok??? Posúďte sami :)))

230 g
porcií
20 minút
príprava
4 minút
tepelná úprava

Suroviny

Na sirup:
150 g
1 PL
50 ml studená
Na želatínu:
8 g
3 PL studená
Ešte potrebujeme:
 štipka
2 PL




Postup

  1. 1

    Kryštálový cukor, med, vodu dáme do menšieho hrnca a necháme zovrieť, znížime plyn a za občasného miešania varíme 4 minúty. Zatiaľ si pripravíme želatínu. Do miešacej misy dáme želatínu a 3 PL vody zamiešame.

    Domáci Marshmallow (fotorecept)  - obrázok 1
  2. 2

    Do želatínovej zmesi prilejeme trošku sirupu a dobre zamiešame.

    Domáci Marshmallow (fotorecept)  - obrázok 2
  3. 3

    Zmes začneme šľahať a pridáme aj ostatný sirup, soľ a ak máme doma vanilkový extrakt alebo iný tak to pridáme v tomto bode (ja som nemala doma tak som nepridala).

    Domáci Marshmallow (fotorecept)  - obrázok 3
  4. 4

    Dózu vyložíme papierom na pečenie a vymastíme olejom.

    Domáci Marshmallow (fotorecept)  - obrázok 4
  5. 5

    Zmes sa nám krásne vybielila.

    Domáci Marshmallow (fotorecept)  - obrázok 5
  6. 6

    Marshmallow máme hotovú, veľmi sa lepí.

    Domáci Marshmallow (fotorecept)  - obrázok 6
  7. 7

    Hotovú zmes nalejeme do pripravenej dózy a zahladíme naolejovanou lyžicou.

    Domáci Marshmallow (fotorecept)  - obrázok 7
  8. 8

    Zmes prikryjeme papierom na pečenie ktorú sme olejom vymastili a dáme do chladničky stuhnúť na 2-3 hodinky.

    Domáci Marshmallow (fotorecept)  - obrázok 8
  9. 9

    Z Marshmallow odstránime papier.

    Domáci Marshmallow (fotorecept)  - obrázok 9
  10. 10

    Nožnicami strháme na kocky a obalíme v práškovom cukry. Z tejto dávky vyjde 230 g cukríkov.

    Domáci Marshmallow (fotorecept)  - obrázok 10
  11. 11

    Podávame. :)))

    Domáci Marshmallow (fotorecept)  - obrázok 11

Diskusia k receptu

andrea3
Myslím, že postup k prvým dvom fotkám je chybný. Rada by som vyskúšala, ale neviem ako :(
nadia56
ta nahrada medu za kukuricny sirup je velmi dobra, med je ovela-ovela zdravsi ako kukuricny sirup :-)
tkatka
@andrea3 ďakujem za upozornenie už som to opravila. Neviem ako sa to mohlo stať že ta body opakovali :(((
ola111
Vyskúšam,@tkatka ,ako ich urobiť aj farebné?Keby sa dali dve lyžice
vody a lyžica malinového sirupu plus želatína,neboli by trošku ružové?
tkatka
@ola111 skúšala som z kivi sirupu 2PL a 1 PL voda nezafarbila sa tak ako som chcela.
evanaaa
Domci, asi si to nečítala celé, sirup Tkatka nahradila medom, je to lepšie.Ináč, ja som si myslela, že cukríky majú za základ snehovú hmotu z bielkov, mne to aspoň tak chutilo. Takže takto ich treba robiť.
domci4
áno už som to pochopila :) ja som, ale :)...
domci4
a tú želatinu nemusím variť? alebo nad parou?
domci4
ja sa bojím toho, že sa mi tá zmes nevybieli
domci4
škoda, a ja som chcela skúsiť ručným šľahačom :( niečo také nemám
katicsek
otestovaná fajnota, v pohode sa to dá urobiť aj ručným šľahačom a pridala som aj vanilkovú arómu a kvôli farbe aj tekutú potr. farbu (ružovú:)....výsledok? fantastická domáca cukrovinka, a človek aspoň vie, že čo v tom je :D ďakujem za receptík :)
katerin
Klobouk dolu!Ani jsem si nemyslela,ze se da udelat marshmallow doma.Perfektni a nenarocny receptik a suroviny co vzdy doma mame.Moje dcerka se potesi!Diky za receptik!:)
luckaprima
krásne snehobiele, myslíš že by sa z toho tiež dala urobiť poťahová hmota?
honestka
ako potahovu hmotu ju mozes pouzit hned po vymiesani, lebo potom uz tuhne. ale nie je to najchutnejsi potah a nie vzdy sa ti potom torta podari krajat pekne.
tu sa bezne v obchodoch predava ako krem v poharoch a pouziva sa napr. pri peceni sladkych zemiakov / priloha k masu / natrie sa na cely povrch a da sa zapiect.
honestka
@daanoo : ano da sa to zapekat tak isto ako spekacik nad plamenom a potom sa tiez robia z toho sednvice tak, ze sa opeceny marshmallow da medzi 2 keksy - leti to hlavne pre deti a na piknikoch- kdekolvek je zivy ohen.
v zime doma v kozube...
sona26
baby pozor, ak budete z týchto cukríkov ďalej robiť poťahovú hmotu na torty, musí tam ísť kukuričný sirup namiesto medu, lebo inak hmota rýchlo schne a praská. Mám vyskušané. Na jedenie stačí ten med. Sú výborné, lepšie než z obchodu. :)
smejkad
tak som skusila a nevyslo, ale kedze ta moja masinka ma 160W a 14 rokov, ani sa nedivim :-)
je to take makke sladke nieco, uz sa tesim, ako bude vsetko zababrane, ked sa bude konzumovat :-)))))
iba ze niekto poradi, ako to zuzitkovat do nejakeho pecenia, dcera ma o dva dni narodky, zobralo by sa do skolky :-)
tkatka
@smejkad škoda že nevyšla :((( skús z nej urobiť poťahovaciu hmotu, upečieš muffinky, potrieš nutelou, dáš vychladiť trošku a potiahneš ich s touto hmotou, môžeš aj ozdobiť :)))
smejkad
v chladnici to je a ma to hustotu ako krupica :-))))))))
ako teda z toho vycarujem potah na muffiny ci ozdobky?
dakujem za pomoc,@tkatka
:-)
tkatka
@smejkad odváž z tejto hmoty 25 g pridaj preosiatý 40 g práškový cukor a 5 g gustinu. Vypracuj to a pridaj ešte pól čajovej lyžice oleja, zapracuj to do hmoty a môžeš robiť ozdoby aj poťahovať. Táto dávka je len malé množstvo, vyskúšaj potom uvidíš či a podarila. Prikladám ti link kde je fotorecept tejto poťahovej hmoty:

 varecha.pravda.sk/recepty/marshmallow-potah-na-torty-troc...


Dúfam že sa ti vydarí, držím palce :)))
smejkad
bleskova odpoved, dakujem krasne, ulozene, ked sa budeme s dcerkou bavit, ozvem sa, ako to dopadlo :-)
smejkad
pozeram, ze som mala odpovedat :-)
tak odpovedam-potahovka sa nekonala, kym som sa k tomu pribrala, ostalo v chladnici pol lyzice...
a zalepeny uterak :-)))))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia