Marshmallow poťah na torty trochu inak (fotorecept)

Marshmallow poťah na torty trochu inak (fotorecept)
Foto: tkatka
tkatkaTkatka, recept pridal: 10. októbra 2011 10:33Ďalšie jeho recepty

Chcela som vyskúšať z marshmallow cukríkov poťahovú hmotu a našla som na nete takúto :)

Suroviny

25
minút
príprava

Postup prípravy receptu

1

Práškový cukor a kukuričný škrob preosejeme a pridáme cukríky.
Marshmallow poťah na torty trochu inak (fotorecept) - obrázok 1

2

Začneme miesiť.
Marshmallow poťah na torty trochu inak (fotorecept) - obrázok 2

3

Dovtedy miesime kým sa nám hmota nespojí, potom pridáme olej a zapracujeme do hmoty. ( Tu je preto biela hmota lebo som zabudla fotiť tú ružovú hmotu).
Marshmallow poťah na torty trochu inak (fotorecept) - obrázok 3

4

Na podložku dáme preosiatý práškový cukor a hmotu.
Marshmallow poťah na torty trochu inak (fotorecept) - obrázok 4

5

Vyvaľkáme na požadovanú hrúbku.
Marshmallow poťah na torty trochu inak (fotorecept) - obrázok 5

6

Preložíme na tortu. Z tejto hmoty môžeme spraviť aj ozdoby.
Marshmallow poťah na torty trochu inak (fotorecept) - obrázok 6

7

Aj postavičky sa dajú z nich robiť. Trik s farbením: do malej misky dám kukuričný škrob a trošku solamylu, do štamperlíkového pohárika dám vodu a pridám potravinárske farbivo dobre zamiešam a prilejem na škrob zamiešam a vznikne nám riedka kaša, ktorú vylejem na tanierik vyložený servítkami. Nechám 1 deň vyschnúť a môže sa miesiť poťahovka :))) Ak ten trik nie je pochopiteľný tu je link kde môžete vidieť foto-postup http://www.tortyodmamy.sk/vyroba-domacich-praskovych-farieb
Marshmallow poťah na torty trochu inak (fotorecept) - obrázok 7

8

A tu sú postavičky Pat a Mat :)))
Marshmallow poťah na torty trochu inak (fotorecept) - obrázok 8



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 8 ľudí (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • matata1, 10. októbra 2011 o 10:53
    Ak som dobre pochopila, tak sa to nezahrieva v mikrovlnke ako klasická poťahovka?


  • dorisa, 10. októbra 2011 o 11:11
    Pekné.


  • tkatka, 10. októbra 2011 o 11:41
    @matata1 áno dobre si to pochopila :)
    @dorisa ďakujem :)


  • tothka, 10. októbra 2011 o 12:47
    je to výborné, nepotrebuje do seba naviazať toľko cukru, ukladám si a rada vyskúšam.


  • bibia1, 10. októbra 2011 o 13:26
    a tie cukríky sa ti s tým cukrom spoja? Ja robím torty z marshmallow poťahovky, ale tiež mám iný recept.


  • rikinka33, 10. októbra 2011 o 14:01
    nooo, zaujimavé, žeby som znova dala ďalší pokus na poťahovanú tortu???


  • sonulienka, 10. októbra 2011 o 15:31
    je to ozaj zaujímavé ukladám do KK


  • valeri, 10. októbra 2011 o 15:53
    Ukladám si a musím najbližšie vyskúšať, táto je možno aj jedlá, lebo tá hmota, čo sa zohrieva v mikrovlnke sa jesť nedá, je to samý cukor a je s tým aj menej roboty. Koľko máš z tejto dávky hmoty, na jednu tortu ?


  • 3sandra3, 10. októbra 2011 o 17:58
    a ten olej sa nemôže k cukríkom, k škrobu a cukru pridať hneď?


  • tkatka, 10. októbra 2011 o 18:16
    @tothka presne tak :)
    @bibia1 áno spoja sa len treba vypracovať.
    @rikinka33 vyskúšaj a uvidíš :)


  • tkatka, 10. októbra 2011 o 18:20
    @valeri nám to chutí :) Táto dávka je na 1 tortu s priemerom 22 cm a výška torty je 7 cm.
    @3sandra3 to som ešte neskúšala lebo v recepte sa píše že najprv treba vypracovať hmotu až potom ide olej.


  • zuzana05, 10. októbra 2011 o 18:33
    to urcite vyskusam :)


  • babi, 10. októbra 2011 o 18:55
    veľmi dobrý recept, ukladám do KK , marcipán nemám rada a toto vyzerá fajn, len asi treba silu a trpezlivosť ký sa všetko spojí


  • tkatka, 10. októbra 2011 o 19:03
    @babi presne tak ako píšeš.


  • akeber, 10. októbra 2011 o 19:26
    veľmi užitočné...ukladám ďakujem :-)))


  • sneica, 10. októbra 2011 o 19:26
    robievam taku istu hmotu...:)


  • medovnicek, 10. októbra 2011 o 19:41
    ukladám do kk, určite sa mi recept zíde


  • vanilka111, 10. októbra 2011 o 23:32
    jej,to je úžasné,som netušila,že aj to sa dá :-), si šikovná, ten macík je pekný,ukladám do KK


  • tkatka, 11. októbra 2011 o 09:17
    @akeber nemáš za čo :)
    @sneica :)))
    @medovnicek :)))
    @vanilka111 ďakujem za pochvalu :)))


  • garanco, 11. októbra 2011 o 09:44
    Pekná torta, nápad výborný:-)) ! Vyskúšam niekedy na tortu pre moje vnučky- zas niečo nové...


  • zinnajdha, 11. októbra 2011 o 09:52
    toto je celkom šikovné... , na to nájdem čas.


  • tkatka, 11. októbra 2011 o 10:59
    @garanco vnučky a určite potešia :)
    @zinnajdha :)))


  • smorko, 11. októbra 2011 o 12:34
    Si šikovná,rada to vyskúšam.


  • rybarik2, 11. októbra 2011 o 13:07
    Výborný recept, ukladám a vyskúšam.


  • olinka12, 11. októbra 2011 o 13:10
    Milá vareška som veľmi rada, že si sa s nami podelila aj ja rada pečiem tortičky ak je v rodine nejaká oslava a ten marcipán je aj dosť drahý vždy som sa vrátila k čokoládovéj poleve ale toto si už aj ukladám najbližšie vyskúšam.


  • elisticka, 11. októbra 2011 o 14:39
    zaujimave ... vyskusam ale na velku tortu musim urobit viac...no toho cukru je tam naozaj menej tak to nebude take presladene...ukladam a najblizsie vyskusam...


  • sairaam, 11. októbra 2011 o 15:06
    Krásne, si šikovná.


  • tkatka, 11. októbra 2011 o 15:17
    @smorko ďakujem :)
    @rybarik2 :)))
    @olinka12 presne ako píšeš :)))


  • tkatka, 11. októbra 2011 o 15:22
    @elisticka áno na veľkú tortu treba viacej urobiť.
    Jedna dávka je takto:
    25 g marshmallow cukríkov, 40 g práškového cukru, 5 g kukuričného škrobu, 1/2 čl oleja. A túto dávku vynásobíš napríklad 5 a už sa môže natiahnuť veľká tortička. :)


  • tkatka, 11. októbra 2011 o 15:24
    @sairaam ďakujem :)


  • tkatka, 11. októbra 2011 o 15:29
    Mám Vám prezradiť a trik ako farbím biele cukríky napríklad červená, žltá...???????????


  • redakcia, člen tímu tvoriaceho Varecha.sk, 11. októbra 2011 o 16:07
    Samozrejme :-D


  • babkamt, 11. októbra 2011 o 16:19
    Samozrejme ,že to máš prezradiť.Ukladám do kk.V piatok má moja vnučka meniny a ja práve rozmýšľam,čo jej upečiem.Rozmýšľala som nad krtkovou tortou.


  • zuzana78, 11. októbra 2011 o 18:11
    este leby si prezradila ako robis tie ruzicky:-))0


  • tkatka, 11. októbra 2011 o 18:49
    :))) Trik s farbením: do malej misky dám kukuričný škrob a trošku solamylu, do štamperlíkového pohárika dám vodu a pridám potravinárske farbivo dobre zamiešam a prilejem na škrob zamiešam a vznikne nám riedka kaša, ktorú vylejem na tanierik vyložený servítkami. Nechám 1 deň vyschnúť a môže sa miesiť poťahovka :)))


  • tkatka, 11. októbra 2011 o 18:59
    @babkamt to je dobrý nápad :)))
    @zuzana78 ružičky robím tak že spravím guličky a lyžičkou krúživým pohybom spravím tenšie kruhy (lupienky) a tie lupienky len stočím a vždy priložím ďalšiu. Dúfam že som to dobre napísala?!


  • tkatka, 11. októbra 2011 o 19:03
    Ak ten trik nie je pochopiteľný tu je link kde môžete vidieť foto-postup
    » www.tortyodmamy.sk/vyroba-domacich-praskovych-farieb...

    Dúfam že som niekomu pomohla :)


  • mirabela, 11. októbra 2011 o 19:52
    ja tiež dakujem za super napad,rada to vyskušam


  • ivkagal, 11. októbra 2011 o 20:45
    recept sa mi pozdáva skusim možno sa podari,raz mi to nevyšlo a už som neskušala:))


  • zuzana05, 15. októbra 2011 o 19:56
    aj na tomto recepte zmizli fotky :(....precooo?


  • tkatka, 20. októbra 2011 o 14:44
    @zuzana05 mne nezmizli


  • cica2, 22. októbra 2011 o 19:17
    to je dokonalé, si velmi šikovná!:)


  • tkatka, 6. novembra 2011 o 13:44
    @cica2 ďakujem :)))


  • monsherry, 13. novembra 2011 o 20:19
    Dakujem za recept je super robia sa z toho krásne veci ja som spravila viac farieb a podaril sa my aj zlto-modry melír kvetov vsak sám fotku.sikulka


  • tkatka, 18. novembra 2011 o 20:51
    @monsherry ďakujem :))))


  • nika60, 19. novembra 2011 o 20:06
    Si moc moc šikovná


  • babinka, 20. decembra 2011 o 04:57
    ako som uz napisala pri tvojom recepte: » varecha.pravda.sk/recepty/torta-klobuk-s-mango-kremom-fot...

    pouzila som tento recept na potah mojej torty, ale "kombinovanou" metodou - hned na zaciatku som cukriky poriadne postlacala s prask. cukrom a nie a nie sa spojit, tak som ich nahriala v mikrovlnke 5 sek, ohriali sa, zmakli a uz to slo. Opakovala som to zakazdym, ked hmota prestala nasavat cukor, obcas aj 10 sekund, ale aby sa neroztiekol a nepenil, len ohriat..S hmotou sa potom dobre pracovalo. Pri valkani pouzivam silikonovu podlozku, a preto nebolo treba vobec podsypavat, dobre sa valkalo. Ak uz to stuhlo, spolu s podlozkou som dala do mikrovlnky na par sekund (iba ohriat!) a uz to islo. Bola som velmi spokojna. Tento tyzden skusim vyrobit aj par ozdob - tie z marcipanu totiz velmi rychle vyschynaju a potom sa tazsie s nimi pracuje. Tak uvidim, este raz vdaka, Katka. :)


  • tkatka, 20. decembra 2011 o 23:20
    @babinka som rada že sa vydarila, aj ja už ohrievám ide to rýchlejšie :)))


  • motycka, 23. januára 2012 o 21:25
    ahoj..chcela som len vediet,ci je mozne miesto kukuricneho skrobu pouzit na hmotu aj zemiakovy?dakujem


  • motycka, 23. januára 2012 o 21:32
    pri tom farbeni,ten ususeny zafarbeny skrob sa potom prida do bielej hmoty?ja som hmotu farbila priamo bud gelovymi farbami alebo praskovymi rosputenymi vo vode,ale to sa mi potom hmota lepila,tak som pridavala cukor....


  • tkatka, 25. januára 2012 o 22:47
    @motycka to som ešte neskúšala ale minule som nahradila polovičku zemiakovým škrobom a bolo to dobré. Áno usušený zafarbený škob sa zamiesi s cukríkami a práškovým cukrom, potom sa pridá olej a tiež zamiesíme.


  • babinka, 16. februára 2012 o 06:25
    ja som farbila gelovymi, iba trosku sparadlo namocit do nich a potom prehniest dobre v ruke, najlepsie ohriata hmota, a ak je malo farby, tak ozaj iba sparadlom....
    a tu je moj prvy zivotny pokus
    » mail.centrum.sk/preview.php?mid=0001000004040000cd7c023...


  • babinka, 16. februára 2012 o 06:41




  • tkatka, 19. februára 2012 o 21:30
    @babinka gratulujem nádhera tortička :)))))


  • marienka44, 3. marca 2012 o 18:44
    @Tkatka , rada by som sa Ta opytala: ta hmota, ktoru das dole zo servitky, este nie je potahovka? Vyrozumela som, ze hmotu zo servitky este potom zapracujes do bielej potahovky. Mam pravdu?
    Tie cukriky som este nikdy nekupila, maju ich v Lidli, tusim. Su dvojfarebne. Na obr.č.1 miesis cukriky so skrobom. Netreba to zohriat na vod. lazni tak , ako u cokoladovej hmoty /susedny recept/?
    Ked sa konzumuje potiahnuta torta, je sa aj ta potahovka? Dakujem vopred za odpoved, si zlata a sikovna.


  • tkatka, 3. marca 2012 o 22:09
    @marienka44 tá hmota čo dám dole zo servitky je len zafarbený škrob, ktorú pridám do práškového cukru spolu s cukríkmy (dám na 5 sekúnd do mikrovlnky ohriať, lepšie sa potom sním pracuje) a potom zamiesim a naposledy zamiesim olej a to už je poťahová hmota. Túto hmotu netreba dať nad paru. Čokoládovú preto treba dať nad paru aby sa čokoláda roztopila. Áno aj tá poťahová hmota sa konzumuje, ale niektorý to nemajú radi, je to individuálne. Dúfam, že som to napísala pochopiteľne, ak nie tak napíš.


  • violetacamorova, 10. marca 2012 o 13:30
    Páči sa mi táto hmota, lebo sa nemusí ohrievať v MR. Ukladám si ju, túto rozhodne vyskúšam na tortu pre deti, tie milujú cukríku marshmallow.


  • violetacamorova, 10. marca 2012 o 13:30
    Páči sa mi táto hmota, lebo sa nemusí ohrievať v MR. Ukladám si ju, túto rozhodne vyskúšam na tortu pre deti, tie milujú cukríky marshmallow.


  • diabambulka, 26. marca 2012 o 12:53
    odskúšané :-) marcipán sa nám nepodaril podľa predstáv a tak som hneď ponúkla voj receptík a oskúšali sme ho, tvarovalo sa s ním výborne, len jednu chybičku krásy to malo veľmi dlho sme to museli miesiť, anozaj asi tú pol hodinku :-) ďakujem zachránila si nás svojím receptíkom...


  • tkatka, 30. mája 2012 o 15:34
    @diabambulka ahoj ani som nezbadala že si písala, som rada že sa ti vydarila :)


  • zuzkababy, 25. júna 2012 o 16:47
    ako ste sparivili biely a ruzovy potah s tych cukrikov?dakujem


  • tkatka, 25. júna 2012 o 21:33
    @zuzkababy tak ako tu je na fotorecepte, alebo to inak myslíš?


  • lusinkab, 14. októbra 2012 o 07:09
    Jej tak som sa potesila :-) chystam sa piect torticku pre priatela a chcem mu na vrch vymodelovat rybara kedze rad chodi na ryby ale ako som rozmyslala a hladala ako zafarbit jednotlive casti tak som stale dosla len k tym drahsim rieseniam a tento tvoj napadnik s tym farbenim je priam vynikajuci ;-) este sa chcem opytat ked si urobim figurky z tejto hmoty mozem ich urobit aj par dni do predu?a ked ano ako ich mam skladovat?dakujem ti vopred :-)


  • tkatka, 24. októbra 2012 o 19:49
    @lusinkab prepáč že píšem neskoro, nevšimla som si že si písala. Ja niekedy aj týždeň dopredu spravím postavičky. skladujem volne v izbe.


  • leskomanka, 14. januára 2013 o 13:24
    Ahojte. Už dlhšie sa inšpirujem touto stránkou, no až teraz som sa prihlásila. Vo viacerých receptoch na MMF som sa dočítala, že sa škrob dá nahradiť medom. Dá sa to aj v tomto prípade? Ďakujem :)


  • tkatka, 14. januára 2013 o 22:24
    @leskomanka ja som ešte neskúšala nahradiť škrob medom. Ak vyskúšaš daj vedieť.


  • leskomanka, 18. januára 2013 o 02:18
    @tkatka Dnes som skúšala jednu poťahovku, tak uvidím zajtra ako sa podarí. Tam je originál v recepte med (alebo kukuričný sirup, ak chceme čisto bielu), ale nie je z cukríkov. Ale ak sa nepodarí, tak skúsim takúto :)


  • katka78, 26. januára 2013 o 20:24
    @Tkatka dnes som skúšala túto poťahovku na moju úplne prvú poťahovanú tortu. Dnes som si to chcela vlastne celé len vyskúšať, naostro to bude o mesiac. Každopádne, s poťahovku to bola veru fuška, kým sa mi spojil cukor a cukríky (škrob som nedávala vôbec), ale oplatilo sa. Už keď bola hmota spracovaná, skvele sa s ňou ďalej robilo.


  • tkatka, 27. januára 2013 o 18:54
    @katka78 som rada že sa ti vydarila :))) dobrá rada pred miesením trošku dať do mikrovlnky roztopiť na 5 sekúnd, potom sa lepšie sa dá spracovať :)))


  • simonkamatkova, 14. februára 2013 o 13:50
    Prosim vas ked si kcem potahovku spravit červenu tak mam spravit to zo servitkami a potom to tam zamiešat alebo ako?


  • tkatka, 14. februára 2013 o 16:11
    @simonkamatkova môžeš spraviť kašu na servítke necháš deň uschnúť potom cez sitko preoseješ pridáš práškový cukor, marshmallow cukríky a zamiesiš. Lenže nebude taká výrazná červená bohužiaľ. Odporúčam ti ak robíš tortu tak môžeš urobiť podla tejto fotopostupu:

    » varecha.pravda.sk/recepty/jahodka-tvarohovo-jahodova-foto...


    Kde červenú farbu rozmiešaš v troške bieleho alkoholu a s hubkou ju nanášať na poťahovku, necháš uschnúť v izbe s otvoreným oknom a krásne ti vyschne (alkohol sa vyparí). Nech sa darí :)))


  • morulka, 28. februára 2013 o 10:35
    dobrý deň, ja som úplný začiatočník v pečení tort a v poťahovkách... chcem sa opýtať z tých dvojfarebných curkírov je tá hmota ružovkastá? ja by som chcela čisto bielu... a chcela by som to potom zdobiť lentilkami,viete mi poradiť ako ich na poťahovku prilepiť tak aby držali a zároveň nepúšťali farbu?


  • tkatka, 1. marca 2013 o 22:33
    Ahoj @morulka áno z tých dvojfarebných cukríkov je ružová. Od pondelka budú predávať v Lidl Barbecue marshmallows ( » www.lidl.sk/cps/rde/xchg/SID-A57EA934-9AF6F1A3/lidl...
    ) sú to biele penové cukríky veľmi dobré na poťahovku. Alebo ak ich nedostaneš tak aj Haribo predáva čisto biele, alebo ak si už nakúpila ružovobiele tak nastihať. Lentilky môžeš prilepiť buď jedlím lepidlom, alebo rozpustenou bielou čokoládou. Dúfam že som pomohla, držím palce nech sa darí :)))


  • amia, 2. marca 2013 o 12:36
    Chcem sa opytat,ci si potah mozem spravit 5 dni vopred a skladovat ho v chlade. Dakujem.


  • tkatka, 2. marca 2013 o 13:13
    @amia áno, potom daj do mikrovlnky trošku zohriať lepšie sa bude s ním pracovať.


  • angela2, 2. marca 2013 o 21:19
    ahojky, dnes som vyskúšala a je super, len mi dlhšie trvalo kým sa zafarbila na požadovaný odtien a každopádne na buduce budem robit väčšie množstvo, ale na prácu je super


  • morulka, 5. marca 2013 o 10:54
    Ahoj, ďakujem za radu...včera som nakúpila v lidli cukríky... piecť sa však chystám až v apríli- malej k narodeninkám,tak dúfam že sa mi to podarí...


  • tkatka, 6. marca 2013 o 13:25
    @angela2 som veľmi rada že s hmotou dobre pracovalo :)))
    @morulka niet začo :))) určite sa podarí, držím ti palce :))) daj vedieť ako dopadla tortička :)))


  • mimiandy, 13. marca 2013 o 09:51
    ahoj dnes som robila podľa tvojho receptíku túto poťahovku prvý krát..neviem je taká lepkavá hmota a troška sa mi zdá masnejšia..neviem či to tak má byť robila som to prvý krát..či sa to upraví ,ked sa bude rozvaľkávať na doske s preos.práš cukrom..ozaj a možem ju odložiť do mikrotén.sáčka na cca 2 dni do chladničky ...dakujem


  • tkatka, 13. marca 2013 o 23:25
    @mimiandy ahoj, nemala by biť lepkavá. Neviem čo sa mohlo pokaziť. Nedala si viac oleja? Môžeš tak skladovať. A ak sa ti bude lepiť tak pridaj práškový cukor a zapracuj do nej. Držím palce nech sa podarí :)))


  • mesiar50, 13. marca 2013 o 23:30
    Úžasné niečo ty si ale šikovná.


  • tkatka, 13. marca 2013 o 23:37
    @mesiar50 ďakujem snažím sa :)))


  • barmanka, 15. marca 2013 o 18:05
    Stále ma veľmi ťahá urobiť tortu s fondánom, teda dúfam, že to zvládnem, síce to nevyzerá také ťažké.. :) A chcem sa spýtať, či náhodou nepoznáš daaký dobrý recept na šťavnatú tortu? A ešte mám jednu otázočku. Čo je to za hmotu, čo sa dáva pod ten fondán?


  • tkatka, 21. marca 2013 o 10:37
    @barmanka ani nie je ťažké, len treba vyskúšať :)))
    Šťavnatú tortu by som ponúkla tvarohový krém s ovocím ako napríklad tu:

    » varecha.pravda.sk/recepty/torta-flasa-v-krabici-fotorecep...


    Pod fondán (poťahovaciu hmotu) ide maslový krém, alebo aj maslo vyšľahané s nutelov.


  • susanah, 8. apríla 2013 o 08:42
    Ahoj.musi sa robit v ten den ked chcem pouzit alebo vydrzi aj tyzden? Dakujem


  • tkatka, 8. apríla 2013 o 13:09
    Ahoj @susanah ! Vydrží aj týždeň.


  • susanah, 12. apríla 2013 o 10:28
    Dakujem.nakoniec som robila tu zelatinovu a je super. V sobotu budem potahota ale uz som robila dekoraciu a vyberne sa s nou robi ataj chuti dobre.asi to bude u mna top


  • mracik9, 6. júla 2013 o 18:57
    tkatka,môžem zafarbiť aj kakaom,chcem skombinovať bielo- hnedú,ale ešte som to nerobila tak neviem,vopred ďakujem za radu :))


  • tkatka, 7. júla 2013 o 09:26
    @mracik9 môžeš len neviem či to bude také výrazné. Na hnedú zvyknem používať túto hmotu:

    » varecha.pravda.sk/recepty/cokoladovo-cukrikova-hmota-na-p...


    Držím palce nech sa vydarí :)))


  • mracik9, 8. júla 2013 o 09:26
    tkatka,super,ďakujem veľmi,keď to spravím, tak ti dám vedieť ako som dopadla,ešte raz vďaka :))


  • tkatka, 8. júla 2013 o 10:00
    @mracik9 nemáš zač :))) dobre daj potom vedieť :))) držím palce :)))


  • lusmel, 16. septembra 2013 o 13:31
    ahojte, som zaciatocnik, chcela by som skusit tuto hmotu a tiez vymodelovat postavicky - tucniaciky , chcem sa spytat ako dosiahnem ciernu farbu ? staci spravit biielu hmotu a potom len potravinarsku farbu ciernu zmiesat s alkohol a vymalovat len stetcom ? alebo treba pridat niaku farbu uz do tej hmoty ? dakujem :-)


  • tkatka, 17. septembra 2013 o 20:35
    @lusmel ahoj, môžeš tak že dáš na tanierik kvapku alkoholu a vedľa dáš farbu zmiešaš štetcom a maľuješ. Ak by si chcela primiešať čiernu farbu do hmoty potrebovala by si veľa farby alebo extra gélovú farbu. Takže radšej prvú metódu zvoľ. Držím palce nech sa ti darí :)))


  • zuzka832, 7. januára 2014 o 12:47
    Dobrý deň, idem po prvý krát robiť tortu s tou hmotou a chcela by som sa opýtať či sa dá potom hmota prefarbiť práškovou farbou. ( napr.: z modrej na ružovú). ďakujem :)


  • tkatka, 7. januára 2014 o 14:27
    @zuzka832 to som ešte neskúšala z modrej hmoty na ružovú, ale podla mňa by to nešlo, lebo modrá je tmavší odtieň a keď tam pridáš ružovú práškovú farbu dostaneš podľa mňa fialový odtieň. Ale skús vyskúšať na malom kúsku hmoty a potom uvidíš. Najprv treba sa vždy rozhodnúť akú farbu chceš použiť na tortu. Ak chceš ružovú tak do bielej hmoty môžeš namiešať červenú farbu, tak dostaneš ružovú farbu ale vždy len malé množstvo farby primiešaj aby si to neprehnala.
    Držím palce nech sa vydarí :)))


  • zuzka832, 7. januára 2014 o 15:28
    dobre, ďakujem :)


  • tkatka, 7. januára 2014 o 15:32
    @zuzka832 nemáš za čo :))) nech sa vydarí :)))


  • schnellka, 14. októbra 2014 o 14:13
    Tie postavičky sú krásne :)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Od mágie k borovičke
- Inzercia -
Borievka obyčajná je všetko, len nie obyčajná! Lahodné srdce Spišskej borovičky – tekutého klenotu, ktorý nám závidia až za hranicami – bolo odpradávna súčasťou tajomných magických rituálov u nás i vo svete.

Čatajské praclíky
„Šedesátka neny bohvíjaký vek, mosíš sa jej šak dožit,“ hovoril kedysi modranský mäsiar Vinco Held.

Šípky – krásne a liečivé zároveň
V tomto čase neskorej jesene by sme už v prírode ťažko hľadali nejakú liečivú bylinku. Snáď jediná, ktorá nás očarúva aj v tomto období, je šípka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 47/2014: Cesnaková kuchárka Cesnaková kuchárka
Časopis Varecha v piatok 21. novembra v denníku Pravda.


TOPlist