Domáci Marshmallow (fotorecept)

Autor receptu: tkatka

Spravila som domáci Marshmallow v novom kuchynskom robote :))) Čítala som recept @Honestky a keďže kukuričný sirup nemám doma nahradila som to medom a výsledok??? Posúďte sami :)))

230 g
porcií
20 minút
príprava
4 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Kryštálový cukor, med, vodu dáme do menšieho hrnca a necháme zovrieť, znížime plyn a za občasného miešania varíme 4 minúty. Zatiaľ si pripravíme želatínu. Do miešacej misy dáme želatínu a 3 PL vody zamiešame.
  2. Do želatínovej zmesi prilejeme trošku sirupu a dobre zamiešame.
  3. Zmes začneme šľahať a pridáme aj ostatný sirup, soľ a ak máme doma vanilkový extrakt alebo iný tak to pridáme v tomto bode (ja som nemala doma tak som nepridala).
  4. Dózu vyložíme papierom na pečenie a vymastíme olejom.
  5. Zmes sa nám krásne vybielila.
  6. Marshmallow máme hotovú, veľmi sa lepí.
  7. Hotovú zmes nalejeme do pripravenej dózy a zahladíme naolejovanou lyžicou.
  8. Zmes prikryjeme papierom na pečenie ktorú sme olejom vymastili a dáme do chladničky stuhnúť na 2-3 hodinky.
  9. Z Marshmallow odstránime papier.
  10. Nožnicami strháme na kocky a obalíme v práškovom cukry. Z tejto dávky vyjde 230 g cukríkov.
  11. Podávame. :)))