Domáci Marshmallow (fotorecept)
Autor receptu: tkatka
Spravila som domáci Marshmallow v novom kuchynskom robote :))) Čítala som recept
@Honestky a keďže kukuričný sirup nemám doma nahradila som to medom a výsledok???
Posúďte sami :)))
230 g porcií |
20 minút príprava |
4 minút tepelná úprava |
Postup
- Kryštálový cukor, med, vodu dáme do menšieho hrnca a necháme zovrieť, znížime plyn a za občasného miešania varíme 4 minúty. Zatiaľ si pripravíme želatínu. Do miešacej misy dáme želatínu a 3 PL vody zamiešame.
- Do želatínovej zmesi prilejeme trošku sirupu a dobre zamiešame.
- Zmes začneme šľahať a pridáme aj ostatný sirup, soľ a ak máme doma vanilkový extrakt alebo iný tak to pridáme v tomto bode (ja som nemala doma tak som nepridala).
- Dózu vyložíme papierom na pečenie a vymastíme olejom.
- Zmes sa nám krásne vybielila.
- Marshmallow máme hotovú, veľmi sa lepí.
- Hotovú zmes nalejeme do pripravenej dózy a zahladíme naolejovanou lyžicou.
- Zmes prikryjeme papierom na pečenie ktorú sme olejom vymastili a dáme do chladničky stuhnúť na 2-3 hodinky.
- Z Marshmallow odstránime papier.
- Nožnicami strháme na kocky a obalíme v práškovom cukry. Z tejto dávky vyjde 230 g cukríkov.
- Podávame. :)))