Domáce zemiakové pirohy

Autor receptu: anina6

Nevedela som čo dnes variť, ostali mi zvyšné zemiačky od nedele, tak som uvarila pirohy. Určite ich varecháči poznajú ale každý ich robieva na iný spôsob. Takže tu je ten môj.

60 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Takže múku si preosejeme cez sito, presypem si ju do misky, do prostriedku si urobím jamku, pridám vajíčko a podlievam studenou vodou. Vypracujem cesto, ktoré nesmie byť veľmi tvrdé ale ani mäkké, lebo by sa nám zle vaľkalo. Ja si ho potom rozdelím na dve polovičky, a rozvaľkám. rozvaľkané cesto potom porežem na štvorčeky a plním zemiakovou plnkou, slivkovým lekvárom alebo džemom. Plnku si pripravím z uvarených zemiakov, ktoré dobre okorením čiernym korením. pripravím si vriacu vodu, do ktorej pirohy naháddžem, uvarím, a omastím opraženým maslom. prajem dobrú chuť všetkým