Foto: babina49
Viem,že veľa ľudí tu hľadá nové,zaujímavé recepty,ale ja sa s vami chcem podeliť o starú klasiku...keby ste to chceli vyskúšať,lebo pracujúce a zaneprázdnené Zobraziť celý popisViem,že veľa ľudí tu hľadá nové,zaujímavé recepty,ale ja sa s vami chcem podeliť o starú klasiku...keby ste to chceli vyskúšať,lebo pracujúce a zaneprázdnené ženy dosť používajú kupované cestoviny. Bola som v mladosti naučená konzumovať domáce cestoviny,tak isto som to pripravovala aj svojej rodine.A je to neporovnateľná chuť :-))
Postup
-
1
Polohr.múku si preosejem,pridám soľ,jedno vajce a teplou vodou zamiesim cesto
-
2
cesto zamiesim tuhšie,aby sa nelepilo
-
3
rozdelím si ho na menšie bochníky
-
4
rozvaľkám ho,ale nie veľmi tenko
-
5
pokrájam na širšie pásy ( ten posledný som ešte prekrojila :-)) )
-
6
ktoré poukladáme na seba a krájam na širšie rezance ( i keď taký strojček na cestoviny,by nebol zlý...)
-
7
pokrájané - toľko vystalo z cca 0,500 g múky
-
8
v site preosejem od zvyšnej múky
-
9
a vsypem do vriacej vody. Keď vyplávajú na vrch,vyberám ich von
-
10
pomocou sitka ich vyberiem,prepláchnem pod vodou a omastím dobrou domácou kačacou,alebo husacou masťou
-
11
a bolo ich za pekáč...
-
12
zamiešame tvaroh,alebo mak...podľa chuti
-
13
a možeme papať...aj s kyslou smotanou. A keď zostanú do druhého dňa,tak ich na panvici upražim do chrumkava. O tie je najvačšia bitka :))
varecha.pravda.sk/recepty/domace-makove-rezance-fotorecep...
Ale doležité je,že nám všetkým chutia,aj vám,aj nám :-))
Mimochodom, @damisa , takto si muž zaváral tiež do mlieka, nasladko a strkal mi pod nos, že - daj si, a ja som pred ním utekala, on vedel, že by som ich tak nejedla, hihi.