Domáce tvarohové rezance (fotorecept)
Autor receptu: babina49
Viem,že veľa ľudí tu hľadá nové,zaujímavé recepty,ale ja sa s vami chcem podeliť o starú klasiku...keby ste to chceli vyskúšať,lebo pracujúce a zaneprázdnené ženy dosť používajú kupované cestoviny.
Bola som v mladosti naučená konzumovať domáce cestoviny,tak isto som to pripravovala aj svojej rodine.A je to neporovnateľná chuť :-))
Postup
- Polohr.múku si preosejem,pridám soľ,jedno vajce a teplou vodou zamiesim cesto
- cesto zamiesim tuhšie,aby sa nelepilo
- rozdelím si ho na menšie bochníky
- rozvaľkám ho,ale nie veľmi tenko
- pokrájam na širšie pásy ( ten posledný som ešte prekrojila :-)) )
- ktoré poukladáme na seba a krájam na širšie rezance ( i keď taký strojček na cestoviny,by nebol zlý...)
- pokrájané - toľko vystalo z cca 0,500 g múky
- v site preosejem od zvyšnej múky
- a vsypem do vriacej vody. Keď vyplávajú na vrch,vyberám ich von
- pomocou sitka ich vyberiem,prepláchnem pod vodou a omastím dobrou domácou kačacou,alebo husacou masťou
- a bolo ich za pekáč...
- zamiešame tvaroh,alebo mak...podľa chuti
- a možeme papať...aj s kyslou smotanou. A keď zostanú do druhého dňa,tak ich na panvici upražim do chrumkava. O tie je najvačšia bitka :))