Domáce tvarohové rezance (fotorecept)

Autor receptu: babina49

Viem,že veľa ľudí tu hľadá nové,zaujímavé recepty,ale ja sa s vami chcem podeliť o starú klasiku...keby ste to chceli vyskúšať,lebo pracujúce a zaneprázdnené ženy dosť používajú kupované cestoviny. Bola som v mladosti naučená konzumovať domáce cestoviny,tak isto som to pripravovala aj svojej rodine.A je to neporovnateľná chuť :-))

Suroviny

Postup

  1. Polohr.múku si preosejem,pridám soľ,jedno vajce a teplou vodou zamiesim cesto
  2. cesto zamiesim tuhšie,aby sa nelepilo
  3. rozdelím si ho na menšie bochníky
  4. rozvaľkám ho,ale nie veľmi tenko
  5. pokrájam na širšie pásy ( ten posledný som ešte prekrojila :-)) )
  6. ktoré poukladáme na seba a krájam na širšie rezance ( i keď taký strojček na cestoviny,by nebol zlý...)
  7. pokrájané - toľko vystalo z cca 0,500 g múky
  8. v site preosejem od zvyšnej múky
  9. a vsypem do vriacej vody. Keď vyplávajú na vrch,vyberám ich von
  10. pomocou sitka ich vyberiem,prepláchnem pod vodou a omastím dobrou domácou kačacou,alebo husacou masťou
  11. a bolo ich za pekáč...
  12. zamiešame tvaroh,alebo mak...podľa chuti
  13. a možeme papať...aj s kyslou smotanou. A keď zostanú do druhého dňa,tak ich na panvici upražim do chrumkava. O tie je najvačšia bitka :))