Domáce ravioly s dubákmi

Autor receptu: redakcia

4
porcie
10 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Všetky suroviny zmiešame dokopy a vypracujeme hladké cesto. Necháme ho aspoň hodinu odležať. Potom ho rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 0,5 mm. Vykrojíme kolieska s priemerom 5,5 cm.
  2. Plnka: Očistené a osušené dubáky pokrájame na menšie kúsky. Medzitým na oleji urestujeme nadrobno nakrájanú cibuľku. Keď cibuľka zhnedne, pridáme pokrájané huby, soľ a korenie. Varíme asi 10 minút za stáleho miešania.
  3. Na rozvaľkané a vykrojené cesto nanesieme asi lyžicu plnky, prikryjeme takým istým vykrojeným cestom a po obvode potlačíme dookola vidličkou.
  4. Pripravíme hrniec s osolenou a vriacou vodou a opatrne poukladáme ravioly. Varíme asi 3 – 4 minúty, pokiaľ nevyplávajú na povrch, scedíme a dochutíme roztopeným maslom.