Domáce ovocné calipo

ruzova - fotkaruzova, 11. júna 2015
Domáce ovocné calipo
Foto: ruzova

Po návšteve známym švedskym obchodným domov som objavila farebne formy na ovocnú dreň a odvtedy som za najlepšiu maminu :-)

12 ks
porcií
10 minút
príprava

Suroviny

500 g
 (alebo xylitol)
Bylinky:




Postup

  1. 1

    Do sklenenej nádoby som vložila mrazené jahody, samozrejme, že môžete dať čerstvé, prípadne iné ovocie ( ríbezle, melón, čerešne, marhule....), odšťavila som si jeden citrón a 2 cm zázvoru spolu s 2 dcl vody, pridala bylinky, co mi rastú na balkóne (mätu a medovku), pridala cukor, lebo xylitol mi už došiel, inak by som dala ten a všetko som zmixovala ponorným mixérom. Vznikne tekutá masa, preto som to robila v sklenenom džbáne, aby sa mi to ľahko vlievalo do nádobiek, šup s tým do mrazáku a cez vikend môže byť kľudne aj 34 stupňov, 12 ks nanukov padne ako nič :-)

    Domáce ovocné calipo - obrázok 1

Diskusia k receptu

evanaaa
Už aj ja sa chystám na takéto niečo, teraz som videla aj recept na zmrzlinu z mrazených jahôd, za chvíľku hotový, ( mraz. jahody rozmixovať s jogurtom, osladiť.....) ale aj takéto niečo ma zaujalo, okrem jahôd mám aj čučoriedky a lesné ovocie, je na čase to minúť. Ide do KK.
bozulka
Mrazenú dreň som robievala keď boli deti malé aj ako dospievajúce mali radi.Vtedy sme mali záhradu,ale neboli také formičky.
slawi
Tak v I... maju tie calipo nadobky na zmrzku. Musim tam zbehnut.
Dakujem za tip :)
ruzova
ano,v Ikei su, su dobre, len tie uzavery zle drzia