Domáce ovocné calipo

ruzova - fotkaruzova, 11. júna 2015
Domáce ovocné calipo
Foto: ruzova

Po návšteve známym švedskym obchodným domov som objavila farebne formy na ovocnú dreň a odvtedy som za najlepšiu maminu :-)

12 ks
porcií
10 minút
príprava

Suroviny

500 g
 (alebo xylitol)
Bylinky:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do sklenenej nádoby som vložila mrazené jahody, samozrejme, že môžete dať čerstvé, prípadne iné ovocie ( ríbezle, melón, čerešne, marhule....), odšťavila som si jeden citrón a 2 cm zázvoru spolu s 2 dcl vody, pridala bylinky, co mi rastú na balkóne (mätu a medovku), pridala cukor, lebo xylitol mi už došiel, inak by som dala ten a všetko som zmixovala ponorným mixérom. Vznikne tekutá masa, preto som to robila v sklenenom džbáne, aby sa mi to ľahko vlievalo do nádobiek, šup s tým do mrazáku a cez vikend môže byť kľudne aj 34 stupňov, 12 ks nanukov padne ako nič :-)

    Domáce ovocné calipo - obrázok 1

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu
Už aj ja sa chystám na takéto niečo, teraz som videla aj recept na zmrzlinu z mrazených jahôd, za chvíľku hotový, ( mraz. jahody rozmixovať s jogurtom, osladiť.....) ale aj takéto niečo ma zaujalo, okrem jahôd mám aj čučoriedky a lesné ovocie, je na čase to minúť. Ide do KK.

Pridaj komentár k receptu: