Domáce ovocné calipo

Autor receptu: ruzova

Po návšteve známym švedskym obchodným domov som objavila farebne formy na ovocnú dreň a odvtedy som za najlepšiu maminu :-)

12 ks
porcií
10 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Do sklenenej nádoby som vložila mrazené jahody, samozrejme, že môžete dať čerstvé, prípadne iné ovocie ( ríbezle, melón, čerešne, marhule....), odšťavila som si jeden citrón a 2 cm zázvoru spolu s 2 dcl vody, pridala bylinky, co mi rastú na balkóne (mätu a medovku), pridala cukor, lebo xylitol mi už došiel, inak by som dala ten a všetko som zmixovala ponorným mixérom. Vznikne tekutá masa, preto som to robila v sklenenom džbáne, aby sa mi to ľahko vlievalo do nádobiek, šup s tým do mrazáku a cez vikend môže byť kľudne aj 34 stupňov, 12 ks nanukov padne ako nič :-)