Foto: mamina2
50 minút
príprava
príprava
Suroviny
5 kg |
|
5 kg |
|
1/2 horčicového pohárika, pretlačený |
|
210 g |
|
1 a 1/2 balička,celá |
|
1/2 balička |
|
3 baličky |
|
2 baličky |
|
1 hrst |
|
|
|
0,5 litra |
|
20 metrov |
|
Postup
-
1
ošupeme si cesnak, pomelieme maso, my sme mleli na 22 mlynceku :)) zamiešame so vsetkymi koreninami, pridame cesnak a vo vode rozmiesanu papriku . potom to ochutname , dochutime ...
-
2
a mozeme plnit creva, ktore sme mali namocene v slanej vode.
-
3
jeden toci, druhy toci klobasky. hotove klobasky sa popichaju šparatkom a daju sa udit k susedom :))
nechám ho postáť do rána.Dávam menej cesnaku a kvalitnú červenú
papriku.Na údenie používam slivkové drevo.
červené (samozrejme, ak nejaké dlho zostanú) na chuti to nič nemení.... klobasa je jednodnoducho najlepšia strukovina :))
má niekto recept,alebo návod na udenie mäsa?
Ďakujem.
@mamina2 , nádherné klobásy, palec hore :-)