Domáce horalky
Domáce horalky

Domáce horalky fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 1. septembra 2019
Domáce horalky (fotorecept)
Foto: olinecka

Potešte svoje deti, vnúčatá touto dobrotou vhodnou na cesty, na desiatu do školy, končia prázdniny a tak pre malých aj veľkých. Nenáročna príprava.

35 minút
príprava

Suroviny

2 bal. podlhovasté
250 g
4 PL (alebo Gustin)
1 bal.
125 g
125 g
150 g mleté
4 PL
Dokončenie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny na horalky.

    Domáce horalky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na vodný kúpeľ dáme do väčšej misy Ceru a Palmarin nakrájané na menšie kúsky, cukor, Solamyl alebo Gustin, rozpustíme. Postupne pridáme Salko, mleté vlašské orechy zmiešané s kakaom, premiešame. Spraví sa nám hustejší čokoládový krém. Rozložíme si oblátky, potrieme krémom vrstvíme 4-5 oblátok. Postup opakujeme, kým sa nám neminie krém. Poukladáme na seba, zaťažíme dáme do chladu stuhnúť do druhého dňa.

    Domáce horalky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na druhý deň pokrájame, viď foto. Každý podľa seba, aké ich chce mať veľké.

    Domáce horalky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Horalky namáčame zo všetkých strán do čokoládovej polevy. Dobrú chuť.

    Domáce horalky (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@Olinecka :Ak by boli v obchodoch bezlepkové oblátky,tak už zajtra realizujem. Jednoduchý,rýchly recept a spomienka na mladosť ,keď horalky sme kupovali na desiatu miesto rohlíkov.Šikovná , recept potešil :-).