Domáce horalky fotorecept
Foto: olinecka
Potešte svoje deti, vnúčatá touto dobrotou vhodnou na cesty, na desiatu do školy, končia prázdniny a tak pre malých aj veľkých. Nenáročna príprava.
príprava
Suroviny
2 bal. podlhovasté |
|
250 g |
|
4 PL (alebo Gustin) |
|
1 bal. |
|
125 g |
|
125 g |
|
|
|
150 g mleté |
|
4 PL |
|
Dokončenie: | |
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny na horalky.
-
2
Na vodný kúpeľ dáme do väčšej misy Ceru a Palmarin nakrájané na menšie kúsky, cukor, Solamyl alebo Gustin, rozpustíme. Postupne pridáme Salko, mleté vlašské orechy zmiešané s kakaom, premiešame. Spraví sa nám hustejší čokoládový krém. Rozložíme si oblátky, potrieme krémom vrstvíme 4-5 oblátok. Postup opakujeme, kým sa nám neminie krém. Poukladáme na seba, zaťažíme dáme do chladu stuhnúť do druhého dňa.
-
3
Na druhý deň pokrájame, viď foto. Každý podľa seba, aké ich chce mať veľké.
-
4
Horalky namáčame zo všetkých strán do čokoládovej polevy. Dobrú chuť.
Nie nenavlhnu sú výborné v špajzi by nemohli byť.Su výborne .@haji , ďakujem a prajem krásny letný dník,@terinkaony sú jedlé.@kvakacno naozaj?@frezia68 , ďakujem.@kuko95 keby to nebolo na jedenie tak by sa nepredávali,len sa neboj sú horšie vecí, ktoré papáme, pozdravujem.
už sa bezlepkové oplátky nedajú kúpiť v "nemenovanom " obchode zdravej výživy na Hlavnej v PO?
Ja neviem či maslo by držalo a domáca masť bravčová nepasuje, takže moje vysvetlenie.
Schválne som sa postavila a išla sa pozrieť na zloženie horaliek: rastlinný tuk palmový a kokosový, slnečnicový, maslovníkový, E 442, E 476, sójová múka a ďalšie pseudomaškrty. Takže ja nemám problém a tú ceru s palmarínom tam s úsmevom hodím. Sa nahrajte na bio, žijete v 21.storočí a ŽIADNE BIO NA TEJTO ZEMI NEEXISTUJE. Bohužiaľ....
Nemám rada keksíky, ale deťom sa to bude určite páčiť. Vďaka za recept
Bio existuje - jako prodejní značka a hlavně kšeft, zisk. Dalo by se pokračovat... Každý dělá jak nejlíp umí.