Domáce horalky

Domáce horalky (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Potešte svoje deti, vnúčatá touto dobrotou vhodnou na cesty, na desiatu do školy, končia prázdniny a tak pre malých aj veľkých. Nenáročna príprava.

35 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny na horalky.
  2. Na vodný kúpeľ dáme do väčšej misy Ceru a Palmarin nakrájané na menšie kúsky, cukor, Solamyl alebo Gustin, rozpustíme. Postupne pridáme Salko, mleté vlašské orechy zmiešané s kakaom, premiešame. Spraví sa nám hustejší čokoládový krém. Rozložíme si oblátky, potrieme krémom vrstvíme 4-5 oblátok. Postup opakujeme, kým sa nám neminie krém. Poukladáme na seba, zaťažíme dáme do chladu stuhnúť do druhého dňa.
  3. Na druhý deň pokrájame, viď foto. Každý podľa seba, aké ich chce mať veľké.
  4. Horalky namáčame zo všetkých strán do čokoládovej polevy. Dobrú chuť.