Domáce horalky
Domáce horalky (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Potešte svoje deti, vnúčatá touto dobrotou vhodnou na cesty, na desiatu do školy, končia
prázdniny a tak pre malých aj veľkých. Nenáročna príprava.
Postup
- Pripravíme si suroviny na horalky.
- Na vodný kúpeľ dáme do väčšej misy Ceru a Palmarin nakrájané na menšie kúsky, cukor, Solamyl alebo Gustin, rozpustíme. Postupne pridáme Salko, mleté vlašské orechy zmiešané s kakaom, premiešame. Spraví sa nám hustejší čokoládový krém. Rozložíme si oblátky, potrieme krémom vrstvíme 4-5 oblátok. Postup opakujeme, kým sa nám neminie krém. Poukladáme na seba, zaťažíme dáme do chladu stuhnúť do druhého dňa.
- Na druhý deň pokrájame, viď foto. Každý podľa seba, aké ich chce mať veľké.
- Horalky namáčame zo všetkých strán do čokoládovej polevy. Dobrú chuť.