Domáce arašidové maslo

diabambulka - fotkadiabambulka, 9. februára 2011

Pred nedávnom som našla recept na toto maslo v jednom ženskom časopise a tak som sa ho rozhodla vyskúšať :-)

10 minút
príprava

Suroviny

100 g
1 PL
1 PL
 štipka




Postup

  1. 1

    Oriešky si troška osmažíme na suchej panvici,

    Domáce arašidové maslo - obrázok 1
  2. 2

    vložíme do mixéra, pridáme med, olej a trošku soli. Všetko spolu zmixujeme na hladkú hmotu. Keďže je to malé množstvo surovín ja som si na konci pomohla ponorným mixérom a dohladka vymixovala. Z tohto množstva surovín mi vyšlo 105g arašidovej pochúťky. Môžete to skladovať v chladničke :-) dobrú chuť...

    Domáce arašidové maslo - obrázok 2

Diskusia k receptu

andys
Vyzerá to dobre :))) A napodiv úplne jednoducho, určite vyskúšam.
janger
Arasidove maslo mam rada. Casto pouzivame. Kupujem hotove, ale snad vyskusam aj spravit. A nemusis ho v chladnicke skladovat, @diabambulka. Tam sa nema co pokazit. Aj v obchode je skladovane len tak (a je tiez bez konzervacnych latok, teda aspon to, co kupujem ja). A pisane je na nom 'uskladnovat pri izbovej teplote, v tme'. Ale to je len rada:-). To je tvoja vec. Ked das do chladnicky, tiez dobre...Len sa ti bude horsie rozotierat potom.
evanaaa
A ja som si myslela, že tie oriešku sú zmiešané s maslom, keď píšu, že araš. maslo. Niekde je písané - nátierka, inde zas krém.
jerica
vyskúšam , nič tam nepokazím, maslo aké koľvek je pre mňa pochúťka, cholesterol ma naháňa:-))
maartina
tiež som ho robila, podľa receptu od @egreska (je úplne rovnaký) ...chutí mi viac ako kupované ...len ho musím mať schované, lebo manžel by mi ho vyjedol len tak s lyžičkou :)
remcula
No, prosím!! Prý se dá i koupit, ale nikde jsem ho neviděla! Supéér!! Díky za recept!
frona
Veru aj ja som si myslela, že to je z masla...a kukni ono je tam olej. Určite to vyskúšam možno aj dnes
evanaaa
Remcula, písala som pred pár dňami, že v Kauflande majú aj tri druhy araš. masla, či krému, priemerná cena - 2 eur. A teraz aj v Lídli, v rámci Amerických dní, tak kupujte, alebo si vyrobte domáce.
diabambulka
ahoj marienka44, tak sa som použila klasický slnečnicový olej pretože olivový je príliš aromatický a doma mi ho nechcú:-( môžeš použiť aký chceš, je to na tebe:-)))
diabambulka
ahoj janger, ďakujem za pre mňa novú informáciu, že to nemusím skladovať v chladničke, zase som o niečo múdrejšia, človek sa učí celý život. pekný deň
orchidea
Konečne ulahodím synovi, ten už dávno sníva o arašidovom masle, urobím mu a uvidím čo povie, on je veľkýýýýýýýýý kritik.
diabambulka
no tak to som zvedavá, ja tiež dám vždy doma manželovi a synčekovi ochutnať a čakám čo na to, syn ten ma hodnotí bodovo, lebo sledujem servítku akurát má iné čísla, jemu keď sa to páči tak mi dá 500 bodov a manžel mi vždy povie čo má na srdci:-))) ale na šťastie je to väčšinu pozitívne:-))) pekný deň
zifi
Hm? A pri danych mnozstvach sa to da umixovat na hmotu? Som v uzase. Ukladam do KK do priecinka "vyskusat ihned" :-)
diabambulka
zifi dá, ale troška s problémom, tak som si potom ešte pomohla ponorným mixérom :-)
baskaba
Ani som si nemyslela ze to je take jednoduche :) vyskusam




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia