Vegeta je prísada do jedla,je to zmes sušenej zeleninky.
Postup
-
1
Zeleninu očistim,umyjem nasekam na drobno dam do hrnca do vriacej vody privediem do varu a varim 5 minut.
- 2
Potom to rychlo scedim a dam to na sito a sušim to. Sušenu zeleninu potom rozmixujem pridam soľ a plnim pohare.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@1andy "dobrý domáci vývar" neobsahuje vegetu
pekný deň
toto kedysi dávno sa robievalo-zelenina sa pomlela-sušila-pridala soľ...neobvárala sa..
keby si kúpila 2kg vegety , tak by ti stačili po 10 dkg zeleniny a mala by si to rýchlejšie urobené a také isté množstvo.Či už kúpiš
pol kila , alebo 2 už je to jedno. Bude to stáť za ..... tak či tak
/hoci dnes ju dostat uz aj bez glutamanu ale ta zase nema ziadnu chut/.
Ja si domacu zeleninu robievam roky jednoducho susenim vsetkych, hlavne korenovych zelenin postupne, ako su u nas na trhu k dostatku. potom ich zmiesam s minimalnym mnozstvom soli, korenia a este sa mi nestalo, ze by sa pokazili. Hotove ich nasackujem a odvzdusnim a takto mozu trvat zrejme aj roky neviem a tiez ju volam vegetou zo zvyku.
tiez si robim zmesky kombinacii mletych zelenin, ktore mrazim v jednorazovych kockach a bez soli;
z vniatok si obycajne robim bud oleje alebo octy, ktore taktiez dlho drzia aromu, niektore vysusim jednotlivo, pretoze maju lepsiu potenciu ako svieze /napr. majoranka/ a potom pridavam do masa, polievok.
Nastastie tu dostaneme cely rok vsetko "cerstve" ale tieto produkty vzdy daju nasmu domacemu jedlu prave ten punc, takze v inej rodine rovnaka polievka moze chutit odlisne asi aj preto, ze su nie sklenikovo odchovane ale na prirodzenom letnom slniecku na farme.
to bude asi ten Zorro pomstiteľ. Skáče od receptu po recept. Už len ten znak by mal vy riť - to "Z".