Divinka s hubovou omáčkou, dusenými kuriatkami a haluškami

marek135 - fotkamarek135, 7. októbra 2014

dostal som chuť na niečo "prírodné" :D

6
porcií
40 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1 ks
Dusené kuriatka:
0.5 kg
15 g
Halušky:
150 g
150 g
2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Divinka: Na rozpálenom oleji popražíme do sklovita cibuľu a pridáme k nej na kocky nakrájané mäso z diviny. Pomaly dusíme, okoreníme mčk, soľou a keď pustí mäso viac šťavy pridáme červenú papriku a hubové korenie. Dusíme a tak podlejeme horúcou vodou a premiešame. Varíme kým mäso nezmäkne, dochutíme a prisypeme podľa chuti majorán.

  2. 2

    Dusené kuriatka: Zmrazené kuriatka prelejeme horúcou vodou aby neboli zlepené v kope a vodu hneď zlejeme. Na oleji si speníme cibuľku a pridáme kuriatka, okoreníme, osolíme a dusíme, podlejeme trochou vody a pred koncom pridáme maslo.

  3. 3

    Halušky: Múky spojíme, pridáme trochu soli, vajíčka a vodu. Cez haluškovač cesto dáme do vriacej vody a varíme 15 minút. Po dovarení schladíme v studenej vode.

  4. 4

    Môžeme podávať :) Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu
Kedysi som robievala jelení guľáš, inak som ešte divinu nejedla, nemala, ak je v predaji, jej cena sa s tou, za akú som ju ja kupovala, nedá ani porovnať. Ty si to krájal na kocky, myslím, to mäso? Tie kuriatka boli asi len ako príloha nie? Nedával si ich k mäsu ako sa zdá. Inak, mohlo to byť dobré s tymi haluškami, ale dávať do nich vajíčka je zbytočné, ja robievam bez nich a tiež ich budem robiť ku kuraciemu paprikášu.
mäso na menšie kocky, divinu sme mali od poľovníka :) tie kuriatka len podusené ako príloha a halušky som si len narýchlo našiel nejaký recept aby som mal nejakú prílohu ktorá by pasovala aj k mäsu aj ku kuriatkam

Pridaj komentár k receptu: