Coca-colové muffinky

domci4 - fotkadomci4, 6. apríla 2012
Coca-colové muffinky
Foto: domci4

Chcela som vyskúšať niečo iné, tak som skúsila cocacolové muffiny... Nemali sme síce cocacolu ale dala som pepsi :) Prepáčte mi za tú foto na Zobraziť celý popisChcela som vyskúšať niečo iné, tak som skúsila cocacolové muffiny... Nemali sme síce cocacolu ale dala som pepsi :) Prepáčte mi za tú foto na mojej ruke(hnusoba muffinka nebola fotogenická nikde inde ) :)

12
porcií
25 minút
na 180 °C

Suroviny

150 g
1 KL
1 KL
200 g
150 g
2 KL
75 ml poprípade pepsi cola,či cofola
60 ml
1 ks
Poleva:
10 g
1 KL
15 ml poprípade pepsi cola,či cofola
60 g




Postup

  1. 1

    Zmiešam mukú s kyp.práškom a sodou bikarbonou. Všetko ostatné zmiešam s elektrickým šľahačom... Pečieme 25min na 180 C :)...

    Coca-colové muffinky - obrázok 1
  2. 2

    Poleva: Do hrnca dáme maslo, kakao, cocalu. Privedieme k varu.(pozor aby neprihoralo) Všetko sa dám musí rozpustiť. Dáme dole z platničky a pridáme cukor a rozmiešame. Vychladnuté muffinky polejeme touto polevou alebo namočíme :)

    Coca-colové muffinky - obrázok 2

Diskusia k receptu

srnkas
Moja zlata, krasne si to napiekla!!! Chutne musia byt, uz aj su v kk!
borek
Coca-cola ???To snad ani zkoušet nebudu, prý je velmi nezdravá, Pepsi je asi lepší.......
bubuayogi
@borek Pepsi je omnoho skodlivejsia na zaludok ako obyc. Coca Cola, ktora obsahuje "len" kyselinu fosforecnu, Pepsi navyse obsahuje aj traviaci enzym pepsin, ktory pri pravidelnom uzivani narusi zaludocnu stenu.....ale ked je to len raz do roka do takychto chutnych muffinov tak snad nezaskodi :))
domci4
@bubuayogi išlo tam len trošičku aby sa cesto nadýchalo takže nič sa nebojte :) Myslím, že by tam mohla ísť aj minerálka
evanaaa
Muffinky s odlišnou príchuťou môžu byť dobré. No, a ak nie Coca-colu, Ani Pepsi, čo tak dať " našu" kofolu, má tiež aj viacej príchutí. Zatiaľ ukladám do mojej muffinovej kolónky.
domci4
@evanaaa tu nejde o chuť muffinky, ale o tú nadýchanosť, pretože bublinky v nápoji ich nadychajú...Kľudne môže byť aj kofola :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia