Hannoverská roláda s ružičkovým kelom

Ľudovít Turčan
šéfkuchár Horského hotela Remata v Ráztočne, 18. apríla 2016
Hannoverská roláda s ružičkovým kelom
Foto: Ľuboš Pilc

Profesia ma nadlho zaviala do nemeckých končín a ja som tak mohol objaviť úžasné vlastnosti tamojšej gastronómie – kreativitu, fantáziu, rôznorodosť. Navyše je zmesou Zobraziť celý popisProfesia ma nadlho zaviala do nemeckých končín a ja som tak mohol objaviť úžasné vlastnosti tamojšej gastronómie – kreativitu, fantáziu, rôznorodosť. Navyše je zmesou najchutnejších kuchýň sveta.

4
porcie
10 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
120 g




Postup

  1. 1

    Mrazený špenát rozmrazíme, podusíme na panvici, dochutíme citrónovou šťavou, soľou a korením. Hotový špenát zbavíme zbytočnej vody a natrieme na roládu.

  2. 2

    Panenku rozklepeme a naplníme špenátom, zbaveným zbytočnej vody, a syrom. Zatočíme, osolíme, okoreníme a opečieme domäkka.

  3. 3

    Ružičkový kel sparíme a potom opečieme na slaninke nakrájanej na rezančeky. Hotovú zmes vyklopíme na tanier, vytvoríme lôžko a prekrojenú roládu dáme do stredu na kel.

Diskusia k receptu

zivestriebro
Vyzerá to jedlo. Žiaden Picasso na tanieri, ale poctivá strava... Keď pôjdem na Hornú Nitru, určite sa zastavím.
danda3
@Zivestriebro (18.4.2016 13:43)
Budeš sklamaná, jedlo Ti nespravia, len ak si dáš, to , čo už majú pripravené pre polpenzistov, aj nám núkali, to ale jedlo určuje kuchár, nechoď úplne hore, ale sa zastav v drevenej reštaurácii, meno mi už uniklo, tam sme sa chodili najesť, boli sme spokojní.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia