Hannoverská roláda s ružičkovým kelom
Autor receptu: redakcia
Profesia ma nadlho zaviala do nemeckých končín a ja som tak mohol objaviť úžasné vlastnosti tamojšej gastronómie – kreativitu, fantáziu, rôznorodosť. Navyše je zmesou najchutnejších kuchýň sveta.
4 porcie |
10 minút príprava |
35 minút tepelná úprava |
Postup
- Mrazený špenát rozmrazíme, podusíme na panvici, dochutíme citrónovou šťavou, soľou a korením. Hotový špenát zbavíme zbytočnej vody a natrieme na roládu.
- Panenku rozklepeme a naplníme špenátom, zbaveným zbytočnej vody, a syrom. Zatočíme, osolíme, okoreníme a opečieme domäkka.
- Ružičkový kel sparíme a potom opečieme na slaninke nakrájanej na rezančeky. Hotovú zmes vyklopíme na tanier, vytvoríme lôžko a prekrojenú roládu dáme do stredu na kel.