Hannoverská roláda s ružičkovým kelom

Autor receptu: redakcia

Profesia ma nadlho zaviala do nemeckých končín a ja som tak mohol objaviť úžasné vlastnosti tamojšej gastronómie – kreativitu, fantáziu, rôznorodosť. Navyše je zmesou najchutnejších kuchýň sveta.

4
porcie
10 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mrazený špenát rozmrazíme, podusíme na panvici, dochutíme citrónovou šťavou, soľou a korením. Hotový špenát zbavíme zbytočnej vody a natrieme na roládu.
  2. Panenku rozklepeme a naplníme špenátom, zbaveným zbytočnej vody, a syrom. Zatočíme, osolíme, okoreníme a opečieme domäkka.
  3. Ružičkový kel sparíme a potom opečieme na slaninke nakrájanej na rezančeky. Hotovú zmes vyklopíme na tanier, vytvoríme lôžko a prekrojenú roládu dáme do stredu na kel.