Dip z tofu na dva spôsoby

Autor receptu: slavka2012

Keďže môj syn trpí potravinovou intoleranciou, mlieko, tvaroh a syry nahrádzam alternatívnymi surovinami. Tofu sa mi osvedčilo ako vhodná náhrada mliečnych výrobkov, naslano i nasladko.

2 dipové nádobky
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Ingrediencie.
  2. Tofu pokrájame na kocky, v tomto prípade ho nemusíme zbaviť prebytočnej tekutiny.
  3. Mladú cibuľku, cesnak a šalotku pokrájame na kúsky.
  4. Tofu, cibuľku, cesnak, sezamovú pastu tahin, oleje a limetkovú šťavu dáme do vyššej nádoby a tyčovým mixérom spracujeme na jemnú, homogénnu hmotu nátierkovitej konwistencie. Posolíme a okoreníme.
  5. Rozdelíme na dve časti, jednu dochutíme posekanou šalotkou, druhú troškou domácej chilli pasty. Naplníme nimi dipové mištičky, šalotkový ozdobíme troškou konopného oleja a kaparami, chilli dvoma sušenými chilli papričkami.
  6. Podávame ako dip s kúskami bagety a zeleniny, ale dá sa konzumovať aj ako nátierka.