Dip z tofu na dva spôsoby
Autor receptu: slavka2012
Keďže môj syn trpí potravinovou intoleranciou, mlieko, tvaroh a syry nahrádzam alternatívnymi surovinami. Tofu sa mi osvedčilo ako vhodná náhrada mliečnych výrobkov, naslano i nasladko.
2 dipové nádobky porcie |
30 minút príprava |
Postup
- Ingrediencie.
- Tofu pokrájame na kocky, v tomto prípade ho nemusíme zbaviť prebytočnej tekutiny.
- Mladú cibuľku, cesnak a šalotku pokrájame na kúsky.
- Tofu, cibuľku, cesnak, sezamovú pastu tahin, oleje a limetkovú šťavu dáme do vyššej nádoby a tyčovým mixérom spracujeme na jemnú, homogénnu hmotu nátierkovitej konwistencie. Posolíme a okoreníme.
- Rozdelíme na dve časti, jednu dochutíme posekanou šalotkou, druhú troškou domácej chilli pasty. Naplníme nimi dipové mištičky, šalotkový ozdobíme troškou konopného oleja a kaparami, chilli dvoma sušenými chilli papričkami.
- Podávame ako dip s kúskami bagety a zeleniny, ale dá sa konzumovať aj ako nátierka.